Πίτσα πασπαλισμένη με νιφάδες χρυσού και προορίζεται για τους λάτρεις του Ντόναλντ Τραμπ αλλά και για όσους διαθέτουν μεγάλα πορτοφόλια… Η ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, ανήκουν πια στο παρελθόν, αλλά το φαγητό παραμένει πάντα στην πρώτη γραμμή.

Πίτσα πασπαλισμένη με νιφάδες χρυσού και προορίζεται για τους λάτρεις του Ντόναλντ Τραμπ αλλά και για όσους διαθέτουν μεγάλα πορτοφόλια… Η ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, ανήκουν πια στο παρελθόν, αλλά το φαγητό παραμένει πάντα στην πρώτη γραμμή. Ο τούρκος μετανάστης Hakki Akdeniz, ο οποίος εγκαταστάθηκε από την Τουρκία στις ΗΠΑ όταν ήταν έφηβος, είναι ο εμπνευστής και δημιουργός της πίτσας «Τραμπ». Η εν λόγω πίτσα, δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Champion Pizza, στο Μανχάταν και η τιμή της κυμαίνεται από 5.000 έως 10.000 δολάρια, ανάλογα με την ποσότητα του πολύτιμου υλικού που επιθυμεί κάποιος.

Σερβίρεται με νιφάδες χρυσού, οι οποίες σχηματίζουν το όνομα του Προέδρου των ΗΠΑ «Trump». Έχει επίσης ρωσικό χαβιάρι, 25 ετών παλαιωμένο βαλσαμικό ξύδι, μέλι από τη Βραζιλία, άσπρες τρούφες και ζύμη εμποτισμένη με τζίνσενγκ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Post.

Επτά είδη τυριών καλύπτουν τη ζύμη της πίτσας, τρία διαφορετικά είδη μοτσαρέλας, πεκορίνο με μαύρη τρούφα, το τυρί Foglie di Castagno, (φύλλο κάστανου), testun και παλαιωμένη παρμεζάνα. Η πιο ακριβή εκδοχή των 10.000 δολαρίων έχει έξτρα ποσότητα από το κάθε υλικό. Η πανάκριβη πίτσα πωλείται για φιλανθρωπικό σκοπό. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα δοθούν στο ίδρυμα The Bowery Mission, κέντρο που παρέχει γεύματα και ιατρική φροντίδα στους άστεγους της Νέας Υόρκης.

«Θέλω να τους δώσω ελπίδα. Οι άνθρωποι στο κέντρο αυτό δεν έχουν πού να πάνε. Δεν ξέρουν που θα ξυπνήσουν ή τι θα κάνουν», ανέφερε ο  Akdeniz αποκαλύπτοντας ότι και ο ίδιος έμεινε στο κέντρο για άστεγους για τρεις μήνες.

empty alt

Αυτό το κρασί λατρεύουν οι Μιλένιαλς

Εύκολο στους συνδυασμούς, οικονομικό και εύγευστο, το ροζέ κρασί, υποτιμημένο μέχρι πρότινος, έχει αρχίσει να κερδίζει την προτίμηση της γενιάς των Μιλένιαλς.
empty alt

Η Αντζελίνα Τζολί μαγειρεύει και τρώει… ταραντούλες και σκορπιούς!

Φυσικά δε περιμένει κανείς η Αντζελίνα Τζολί να είναι μια κλασική μαμά, που να μαγειρεύει στα παιδιά της βαρετά φαγητά… κεφτεδάκια με πατάτες και ρολό κιμά.
empty alt

Αποκωδικοποίησαν το DNA της ποικιλίας καφέ «αράμπικα»

Επιστήμονες στις ΗΠΑ αποκωδικοποίησαν το πλήρες γονιδίωμα του φυτού του καφέ, που παράγει τη δημοφιλέστατη σε όλο τον κόσμο ποικιλία «αράμπικα» (arabica), η οποία αποτελεί πάνω από το 70% της παγκόσμιας παραγωγής καφέ.
empty alt

Αυτό το παγωτό είναι φτιαγμένο από…σκουπίδια!

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δυτικός κόσμος είναι οι απίστευτες ποσότητες φαγητού που μπορεί να καταναλωθεί αλλά καταλήγει στα σκουπίδια γιατί δεν έχει ωραία εμφάνιση, γιατί πέρασε η ημερομηνία λήξης, κλπ.
empty alt

Στο Παρίσι άνοιξε πρόσφατα ένα εστιατόριο γυμνιστών

Το O’Naturel, που άνοιξε πριν από μερικές εβδομάδες στο Παρίσι, σερβίρει ένα μενού κλασικής γαλλικής κουζίνας, που περιλαμβάνει φουά γκρα και κρεμ μπριλέ.
empty alt

Κάνε την κάθε σου μέρα την καλύτερη της ζωής σου!

Kάτσε μέσα. Βγες έξω. Κάνε αυτό. Κάν’ το έτσι. Μην το κάνεις. Πόσες φορές σου έχουν πει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις; Πόσες φορές σου έχουν πει «μα καλά, ποιος βγαίνει πια έξω», ή «τι εννοείς θα κάτσεις μέσα;».
empty alt

Επιστρέφει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ζυμαρικών!

Το Pasta World Championship της διάσημης και πολυαγαπημένης ιταλικής μάρκας ζυμαρικών Barilla επιστρέφει στις 24 – 25 Οκτωβρίου και υπόσχεται να σου… γαργαλίσει τον ουρανίσκο! Για 7η συνεχόμενη χρονιά, 18 ταλαντούχοι σεφ ηλικίας μέχρι 35 ετών θα λάβουν μέρος στη διήμερη γαστριμαργική πρόκληση,...
empty alt

Μια νέα γενιά Αμερικανών δημιουργών συνδυάζει ζαχαροπλαστική και αρχιτεκτονική

Μερικοί από τους καλύτερους σήμερα ζαχαροπλάστες στην Αμερική έχουν ένα αναπάντεχο υπόβαθρο: σπουδές στην αρχιτεκτονική. Στη δημιουργία κάθε γλυκού ακολουθούν τα ίδια βήματα με την κατασκευή ενός κτιρίου.
Back To Top