Μέτρια   Μερίδες : 6   15.01-18.30  

Ένα πανετόνε για όλες τις ώρες. Τρώγεται και χλιαρό και κρύο.  Μπορείτε να το συνοδεύσετε με αλλαντικά.

Υλικά:

250 γρ. ζύμη ψωμιού

150 γρ. αλεύρι

3 αυγά

2 κρόκους

100 γρ. ελαιόλαδο

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

150 γρ. πεκορίνο κομμένο τετραγωνάκια

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 3 αυγά ολόκληρα μαζί με μία πρέζα αλάτι, το πεκορίνο και την παρμεζάνα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας πολύ καλά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 4 ώρες. Απλώνουμε επάνω στον πάγκο τη ζύμη ψωμιού μαζί με τα 150 γρ. αλεύρι. Ξεκινάμε να δουλεύουμε και εκεί μέσα κάνουμε μία λακκούβα και προσθέτουμε μέσα το μείγμα με τα αυγά. Δουλεύουμε πάλι καλά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 ώρες περίπου. Παίρνουμε μια φόρμα 25 εκ. διάμετρο, βάζουμε μέσα τη ζύμη και αφήνουμε ξανά να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Περνάμε τους κρόκους με ένα πινέλο γύρω γύρω από τη ζύμη και  ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά μέχρι να κάνει μία ωραία χρυσή κρούστα.

empty alt

Zabaione

Αυτό το γλυκό το δημιούργησαν οι ιταλοί αλλά πέρασε και στην γαλλική κουζίνα ως ζαμπαγιόν.
empty alt

Μπακαλιάρος με πράσα

Ο μπακαλιάρος πιο νόστιμος από ποτέ!
empty alt

Ρύζι αρωματισμένο με μανιτάρια τσουκνίδα και ντομάτα

Εμπιστευτείτε την τσουκνίδα να πλαισιώσει άρτια τα μανιτάρια και το ρύζι.
empty alt

Μους τυριού με ψητό κυδώνι

Μια... αγκαλιά υλικά ενώνονται για μια πανδαισία γεύσεων.
empty alt

Αρωματικό τυρόψωμο

Πεντανόστιμο τυρόψωμο με ξεχωριστό άρωμα ιδανικό για πρωινό και σνακ. 
empty alt

Κρέμα από σοκολάτα

Κρέμα από σοκολάτα και αμύγδαλο που μπορεί να συνοδεύσει όλες τις ώρες.
empty alt

Γαρίδες με πολύχρωμες πιπεριές

Το αγαπημένο θαλασσινό σε γευστική και χρωματική αρμονία με τις πιπεριές.
empty alt

Λαιμός χοιρινός στην κατσαρόλα με κανέλα

Η κανέλα δίνει το άρωμά της στο χοιρινό και απογειώνεται η γεύση του.
Back To Top