Μέτρια   Μερίδες : 6   15.01-18.30  

Ένα πανετόνε για όλες τις ώρες. Τρώγεται και χλιαρό και κρύο.  Μπορείτε να το συνοδεύσετε με αλλαντικά.

Υλικά:

250 γρ. ζύμη ψωμιού

150 γρ. αλεύρι

3 αυγά

2 κρόκους

100 γρ. ελαιόλαδο

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

150 γρ. πεκορίνο κομμένο τετραγωνάκια

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 3 αυγά ολόκληρα μαζί με μία πρέζα αλάτι, το πεκορίνο και την παρμεζάνα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας πολύ καλά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 4 ώρες. Απλώνουμε επάνω στον πάγκο τη ζύμη ψωμιού μαζί με τα 150 γρ. αλεύρι. Ξεκινάμε να δουλεύουμε και εκεί μέσα κάνουμε μία λακκούβα και προσθέτουμε μέσα το μείγμα με τα αυγά. Δουλεύουμε πάλι καλά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 ώρες περίπου. Παίρνουμε μια φόρμα 25 εκ. διάμετρο, βάζουμε μέσα τη ζύμη και αφήνουμε ξανά να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Περνάμε τους κρόκους με ένα πινέλο γύρω γύρω από τη ζύμη και  ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά μέχρι να κάνει μία ωραία χρυσή κρούστα.

empty alt

Τηγανιά κρασάτη

Η παραδοσιακή τηγανιά για τους μερακλήδες της γνήσιας γεύσης.
empty alt

Πιροσκί

Παραδοσιακά ποντιακά πιροσκί, τέλεια στη γεύση, φανταστικά στην εμφάνιση.
empty alt

Βελουτέ από ρεβίθια με γαρίδες και πράσα

Μία πρωτότυπη σούπα που σίγουρα θα αγαπήσετε.
empty alt

Γαρίδες καυτερές

Ότι καλύτερο έχει να μας δώσει η θάλασσα, ανακατεμένο με πεπεροτσίνο για έξτρα γεύση.
empty alt

Καλαμαράτα από θυμάρι με κρέμα από κουνουπίδι

Ανακατέψτε ποικίλες γεύσεις μαζί, όπως κουνουπίδι και σελινόριζα, μαζί με ζυμαρικά.
empty alt

Ρυζοκροκέτες

Συνοδεύστε το κρέας ή το κοτόπουλο με τραγανές ρυζοκροκέτες για ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα. 
empty alt

Φωλιές στο φούρνο με γλώσσα και αγκινάρα

Η απογείωση ενός ταπεινού ψαριού με την σωστή συνταγή.
empty alt

Σαλάτα με σπανάκι και παντζάρια

Υπέροχη και ξεχωριστή σαλάτα σε γεύση αλλά και σε εμφάνιση

Back To Top