Εύκολη | Μερίδες : 4 | 18.31-21.00 |
Η απόλαυση φωλιάζει σε ένα γλυκό με κανταϊφι και παγωτό.
Υλικά:
Παγωτό καϊμάκι ή βανίλια
200 γραμμ. κανταΐφι
4 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
Σος φράουλας
Οδηγίες:
Βουτυρώστε εξωτερικά 4 μεταλλικά φορμάκια για κρέμα καραμελέ. Ξανοίγουμε καλά το κανταΐφι και βάλτε κυκλικά γύρω-γύρω από τα φορμάκια, σχηματίζοντας μικρές φωλιές. Βάλτε το λιωμένο βούτυρο σε ένα ψεκαστήρι κουζίνας και ψεκάστε το κανταΐφι. Αν δεν έχετε ψεκαστήρι, απλώς ραντίστε το προσεκτικά για να πάει παντού και θα χρειαστείτε τουλάχιστον ακόμη 1 κ.σ. βούτυρο. Ψήστε τις φωλιές για 15΄ στους 180οC, προσέχοντας να μην «αρπάξουν». Βγάλτε τις από το φούρνο κι αφήστε τις να κρυώσουν γύρω από τα φορμάκια. Σερβίρετε μέσα στις φωλιές, μπάλες παγωτού και περιχύστε με σος φράουλας ή όποια άλλη σας αρέσει.