Μέτρια   Μερίδες : 6   15.01-18.30  

Ένα πανετόνε για όλες τις ώρες. Τρώγεται και χλιαρό και κρύο.  Μπορείτε να το συνοδεύσετε με αλλαντικά.

Υλικά:

250 γρ. ζύμη ψωμιού

150 γρ. αλεύρι

3 αυγά

2 κρόκους

100 γρ. ελαιόλαδο

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

150 γρ. πεκορίνο κομμένο τετραγωνάκια

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 3 αυγά ολόκληρα μαζί με μία πρέζα αλάτι, το πεκορίνο και την παρμεζάνα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας πολύ καλά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 4 ώρες. Απλώνουμε επάνω στον πάγκο τη ζύμη ψωμιού μαζί με τα 150 γρ. αλεύρι. Ξεκινάμε να δουλεύουμε και εκεί μέσα κάνουμε μία λακκούβα και προσθέτουμε μέσα το μείγμα με τα αυγά. Δουλεύουμε πάλι καλά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 ώρες περίπου. Παίρνουμε μια φόρμα 25 εκ. διάμετρο, βάζουμε μέσα τη ζύμη και αφήνουμε ξανά να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Περνάμε τους κρόκους με ένα πινέλο γύρω γύρω από τη ζύμη και  ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά μέχρι να κάνει μία ωραία χρυσή κρούστα.

empty alt

Κέικ με τζίντζερ

Για τους λάτρεις του τζίντζερ ένα ιδιαίτερο κέικ με δροσιστική γεύση για όλες τις ώρες.
empty alt

Μπανόφι

Εύκολο αγγλικό γλυκό που δίνει λύση για ένα εντυπωσιακό και αγαπημένο επιδόρπιο.
empty alt

Σαλάτα με μπέικον και μήλα

Το μπέικον θα δώσει ένα ακόμη λόγο για να υποκύψει κανείς σε αυτή τη σαλάτα.
empty alt

Castellane με λουκάνικα

Το λουκάνικο σε συνδυασμό με τα μανιτάρια δημιουργούν μια διαφορετική γεύση.
empty alt

Φιλέτο ψάρι με μέλι και αρωματικά

Μια διαφορετική πρόταση που θα ικανοποιήσει και τους πιο φανατικούς του είδους.
empty alt

Καρμπονάρα (με κρέμα γάλακτος)

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη γεύση μια "ενισχυμένης" με κρέμα γάλακτος καρμπονάρα.
empty alt

Βακαλάος κατσαρόλας (Από την χώρα των Βάσκων)

Απο΄τη χώρα των βάσκων στο πιάτο σας.
empty alt

Crumble με φράουλες και βατόμουρα

Φροντίστε να έχετε φράουλες και βατόμουρα και θα το φτιάξετε σε χρόνο μηδέν.
Back To Top