Μέτρια   Μερίδες : 6   15.01-18.30  

Ένα πανετόνε για όλες τις ώρες. Τρώγεται και χλιαρό και κρύο.  Μπορείτε να το συνοδεύσετε με αλλαντικά.

Υλικά:

250 γρ. ζύμη ψωμιού

150 γρ. αλεύρι

3 αυγά

2 κρόκους

100 γρ. ελαιόλαδο

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

150 γρ. πεκορίνο κομμένο τετραγωνάκια

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 3 αυγά ολόκληρα μαζί με μία πρέζα αλάτι, το πεκορίνο και την παρμεζάνα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας πολύ καλά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 4 ώρες. Απλώνουμε επάνω στον πάγκο τη ζύμη ψωμιού μαζί με τα 150 γρ. αλεύρι. Ξεκινάμε να δουλεύουμε και εκεί μέσα κάνουμε μία λακκούβα και προσθέτουμε μέσα το μείγμα με τα αυγά. Δουλεύουμε πάλι καλά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 ώρες περίπου. Παίρνουμε μια φόρμα 25 εκ. διάμετρο, βάζουμε μέσα τη ζύμη και αφήνουμε ξανά να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Περνάμε τους κρόκους με ένα πινέλο γύρω γύρω από τη ζύμη και  ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά μέχρι να κάνει μία ωραία χρυσή κρούστα.

empty alt

Μους από μέλι και ρόδι

Ελαφριά, φρέσκια και δροσερή μους, ιδανική να την προσφέρετε μετά από πλούσιο γεύμα.
empty alt

Γλυκό κάστανο

Γλυκό κάστανο: ένα εξαιρετικό γλυκό του κουταλιού για να τους εκπλήξετε όλους.
empty alt

Σουβλάκια με σολομό και καρπούζι

Όσο απίθανος συνδυασμός, τόσο ταιριαστός και ιδανικός.
empty alt

Ρύζι αρωματισμένο με μανιτάρια τσουκνίδα και ντομάτα

Εμπιστευτείτε την τσουκνίδα να πλαισιώσει άρτια τα μανιτάρια και το ρύζι.
empty alt

Μακαρόνια κρύα με τόνο και κολοκύθια

Τα φιογκάκια ντύνουν με επίσημο τρόπο το πιάτο με τα κολοκυθάκια και τις ελιές. 
empty alt

Κοτόπιτα

Ενα ωραίο και γευστικό πιάτο για όλες τις ώρες.
empty alt

Χοιρινό με ντομάτες και λουκάνικα

Γευστική πανδαισία με λεπτές ισορροπίες.
empty alt

Τηγανητά μήλα

Αυτό το επιδόρπιο βρίσκεται σε πολλές κουζίνες του κόσμου σε πολλές εκδοχές αφού αποτελεί παντα μια λαχταριστή λύση για γλυκό.
Back To Top