Μέτρια   Μερίδες : 6   12.31-15.00  

Αποτελεί από τις πρώτες επιλογές για τα γιορτινά σας τραπέζια και όχι άδικα. 

Υλικά:

1 μπούτι από αρνί 1,5 κιλό

1 ματσάκι μαϊντανό

4 φύλλα δάφνης

1 κ.γ. πελτέ ντομάτας

100 γρ. κρέμα γάλακτος

15 σκελίδες σκόρδο

1 κλωναράκι δεντρολίβανο

2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

150 γρ. γάλα πλήρες

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Τρίβουμε το μαϊντανό μαζί με 2 σκελίδες σκόρδο. Προσθέτουμε τη φρυγανιά και λίγο ελαιόλαδο. Με αυτό το μείγμα πασπαλίζουμε το μπούτι και κάνουμε χαρακιές με το μαχαίρι ώστε να μπει μέσα το μείγμα και γύρω γύρω. Αλατοπιπερώνουμε και ύστερα αλείφουμε με ελαιόλαδο. Το βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά στους 250 βαθμούς για να κάνει κρούστα. Ύστερα προσθέτουμε 3 σκελίδες σκόρδο, το δεντρολίβανο, το μαϊντανό και τη δάφνη. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 75-85 βαθμούς και αφήνουμε να ψηθεί σιγά σιγά για 3 ώρες.

Παίρνουμε τις υπόλοιπες σκελίδες σκόρδο, τις καθαρίζουμε και τις βάζουμε μέσα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το γάλα ώστε να σκεπαστούν. Αφήνουμε να βράσουν σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε ύστερα τον πελτέ, την κρέμα γάλακτος και περνάμε στο μίξερ. Αλατοπιπερώνουμε και κρατάμε στην άκρη. Μόλις το μπούτι είναι έτοιμο το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε μαζί με τη σάλτσα.

empty alt

Ψάρι γλώσσα με διάφορα λαχανικά

Τα λαχανικά συνάντησαν τη θάλάσσα ή η θάλασσα τα λαχανικά;
empty alt

Μυζήθρα σαγανάκι

Ενα διαφορετικό και εύκολο σαγανάκι που θας σας εκπλήξει με την γεύση του.
empty alt

Σάλτσα κέτσαπ

Καιρός να φτιάξετε τη δική σας σπιτική κέτσαπ!
empty alt

Μους με limoncello

Τι είναι κίτρινο, έχει ιδιαίτερη γεύση και γίνεται μους;
empty alt

Σαλάτα με πεπόνι και μοτσαρέλα

Η απόλυτη αρμονία τυριού, αλλαντικού και φρούτου σε μια σαλάτα.
empty alt

Ταλιατέλες με σοκολάτα

Ταλιατέλες διαφορετικές αλλά απλές με λίγα υλικά και πολύ νόστιμες.
empty alt

Ντρέσινγκ για σαλάτα

Ένα υπέροχο ντρέσινγκ για να δώσετε γεύση στις σαλάτες και τα λαχανικά σας.
empty alt

Σοκολατένια μους

Εύκολη και γρήγορη σπιτική μους σοκολάτας για ένα τέλειο επιδόρπιο.
Back To Top