Μέτρια   Μερίδες : 5   10.01-12.30  

Πεντανόστιμο τυρόψωμο με ξεχωριστό άρωμα ιδανικό για πρωινό και σνακ. 

Υλικά:

½ κιλό αλεύρι

1 φακελάκι ξερή μαγιά

350 γρ. φέτα σε τρίμματα

1 κ.γ. ζάχαρη

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο

Οδηγίες:

Σε μία λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε μέσα τη μαγιά, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και νερό χλιαρό. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μία ζύμη εύπλαστη και μαλακή και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 1 ώρα αφού την έχουμε σκεπάσει με μια πετσέτα. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη προσθέτουμε μέσα τη φέτα σε τρίμματα , το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε σε μικρά καρβελάκια. Λαδώνουμε ένα ταψί, βάζουμε τα καρβελάκια και τα αφήνουμε σκεπασμένα να φουσκώσουν για 30-40 λεπτά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.

empty alt

Σάλτσα με πιπεριές

Για όσους έχουν λατρεία με τις πιπεριές αξίζει να τη φτιάξουν και να τη δοκιμάσουν!
empty alt

Λουκάνικα με μελιτζάνες

Ο πετυχημένος συνδυασμός κρέατος και λαχανικού σε αυτό το πιάτο
empty alt

Ριζότο με παντζάρια και κρέμα από gorgonzola

Ενα ριζότο με έντονο χρωμα απο παντζάρι και πλούσιο γεύση από  gorgonzola.
empty alt

Πάστα Φλώρα για ερωτευμένους

Πάστα Φλώρα, ένα γλυκό για όλες τις ώρες...
empty alt

Μπουκίτσες από ρεβίθια και κουκουνάρι

Το θρεπτικό ρεβύθι συναντά τα κουκουνάρια, το κεφαλοτύρι και το αυγό.
empty alt

Αγκινάρες αλά πολίτα

Μια γευστική και υγειινή πρόταση για το καθημερινό τραπέζι.
empty alt

Μπεσαμέλ για διαβητικούς

Η πιο διάσημη κρέμα στα ελληνικά νοικοκυριά. 
empty alt

Crumble με φράουλες και βατόμουρα

Φροντίστε να έχετε φράουλες και βατόμουρα και θα το φτιάξετε σε χρόνο μηδέν.
Back To Top