Δύσκολη   Μερίδες : 3   12.31-15.00  

Αντικαταστήστε τον πουρέ πατάτας φτιάχνοντας πολέντα και συνοδεύστε το ψάρι με αυτό το μοναδικό συνδυασμό. 

Υλικά:

700 γρ. μπακαλιάρος ξαρμυρισμένος και κομμένος σε κύβους

600 γρ. καλαμποκάλευρο

250 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα

100 γρ. γάλα

50 γρ. βούτυρο

2 σκελίδες σκόρδο

Αλάτι

Δάφνη

Θυμάρι

Ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μπακαλιάρο, το βούτυρο, το γάλα και 150γρ. ελαιόλαδο. Βάζουμε πάλι στη φωτιά και μόλις πάρει βράση κλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά περίπου. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε 1 λίτρο νερό μαζί με 1 φύλλο δάφνης και μόλις πάρει βράση αφαιρούμε τη δάφνη και ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το καλαμποκάλευρο το οποίο έχουμε πριν διαλύσει σε 1 λίτρο κρύο νερό. Αφήνουμε την πολέντα να σιγοβράσει ανακατεύοντας ελαφρώς για 45 περίπου λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις αρχίσει να πήγει η πολέντα την κόβουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε μαζί με το μπακαλιάρο περιχύνοντας με το ζωμό του.

empty alt

Γαλακτομπούρεκο

Παραδοσιακό και αγαπημένο γαλακτομπούρεκο με τραγανά φύλλα και υπέροχη γεύση.
empty alt

Spaghetti με λεμόνι

Απλό και εύκολο πιάτο με εντυπωσιακή δροσορή γεύση.
empty alt

Κεφτεδάκια από ξιφία

Πρωτότυπα κεφτεδάκια.
empty alt

Γκρατέν από πατάτες παντσέτα και τυρί μετσοβόνε

Σερβίρεται ζεστό, φτιάχνεται εύκολα και η γεύση του διαρκεί μέχρι το επόμενο πιάτο.
empty alt

Μοσχαράκι γάλακτος με κρέμα από μπρόκολο

Συνδυάζει τα θρεπτικά στοιχεία του μπρόκολο με την υπέροχη γεύση του κρέατος. 
empty alt

Rigatoni με χταπόδι

Πέννες με χταπόδι, γευστικό και υπέροχα αρωματισμένο από το λευκό κρασί.
empty alt

Σαλάτα αντσουγιάδα

Σε αυτή τη σαλάτα πρωταγωνιστεί η αντσούγια και μεταμορφώνει το πιάτο σε σαλάτα ή και ορεκτικό.
empty alt

Zabaione

Αυτό το γλυκό το δημιούργησαν οι ιταλοί αλλά πέρασε και στην γαλλική κουζίνα ως ζαμπαγιόν.
Back To Top