Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Μπιφτέκια λαχανικών: μια άλλη πρόταση για τα λαχανικά - ο συνδυασμός υλικών που απογειώνει την γεύση τους.

Υλικά:

Για τα μπιφτέκια λαχανικών

2 κολοκύθια χοντροτριμμένα (αποφύγετε το κεντρικό μέρος γιατί είναι πολύ υγρό)

1 μελιτζάνα χοντροτριμμένη

½ κόκκινη πιπέρια χοντροτριμμένη

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κύβο λαχανικών

½ σκόρδο τριμμένο

2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.σ δυόσμο ψιλοκομμένο

2 κ.σ τριμμένη γραβιέρα

6 φέτες ψωμί του τοστ τριμμένες

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Οδηγίες:

Πώς θα πετύχεις τα μπιφτέκια λαχανικών

Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.

Στη συνέχεια αφού ανεβάσουμε τη θερμοκρασία ρίχνουμε μέσα τα τριμμένα λαχανικά μαζί με το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν κι αυτά.

Προσθέτουμε και τον κύβο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι και αφήνουμε να στραγγίξει καλά και να φύγουν τα υγρά.

Παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα το ψωμί, τη γραβιέρα, το δυόσμο, το μαϊντανό, αλάτι και το μείγμα με τα λαχανικά.

Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε στο ψυγείο για 45 λεπτά περίπου.

Πλάθουμε τα μπιφτέκια όλα στο ίδιο μέγεθος και ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε τα μπιφτέκια λαχανικών μας με πουρέ πατάτας.

empty alt

Τσιπούρα σε κρούστα από αλάτι

Τσιπούρα ψημένη μέσα στο αλάτι, απλό αλλά κυρίως εντυπωσιακό!
empty alt

Μελιτζανοσαλάτα

Αλλη μια επιλογή για τους λάτρεις της μελιτζάνας.
empty alt

Κέικ μαρέγκα με αχλάδια και αμύγδαλα

Ενα κέικ διαφορετικό αλλά απολύτως γευστικό για τον καφέ ή το πρωινό.
empty alt

Pasta με σάλτσα ωμή (crudaiola)

Ταπεινά υλικά σε ένα γευστικό υπέροχο συνδυασμό.
empty alt

Ψωμάκια με κουρκουμά και δεντρολίβανο

Ψωμάκια με πρωτότυπα υλικά και ακόμα πιο πρωτότυπη γεύση.
empty alt

Carpaccio χταπόδι με μεσογειακές γεύσεις

Μεράκι και υπομονή απαιτεί η συνταγή αυτή αλλά προσφέρει μεγάλη ποσότητα και κυρίως γεύση.
empty alt

Βελουτέ από αρακά

Τέλεια σούπα από αρακά, τρώγεται ζεστή και κρύα.
empty alt

Φοκάτσια jenovese

Το γενοβέζικο ψωμί που έχει βρει την θέση του στις κουζίνες του κόσμου.
Back To Top