Εύκολη   Μερίδες : 16   18.31-21.00  

Αρωματίστε τον ουρανίσκο σας με δυο από τα πιο όμορφα αρώματα της φύσης.

Υλικά:

120 γρ. καρύδα τριμμένη

200 γρ. αλεύρι ολική άλεσης

100 γρ. φρουκτόζη

40 κ.γ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ξερή λεβάντα (λουλούδι)

150-200 γρ. γάλα σόγιας ή χαμηλών λιπαρών

½ φακελάκι μπέκιν πάουντερ

Αλάτι

Οδηγίες:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και κάνουμε infusion με τη λεβάντα. Στη συνέχεια φιλτράρουμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε στο μίξερ. Κρατάμε στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με τη φρουκτόζη, την καρύδα, το αλάτι και το μπέκιν. Ρίχνουμε μέσα το γάλα που έχουμε κρατήσει και ανακατεύουμε. Θα έχουμε μία ζύμη αρκετά μαλακή που κολλάει στα χέρια. Με τη βοήθεια από 2 κουταλάκια απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί φτιάχνοντας μικρά μπισκότα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

empty alt

Κοτόπουλο με λεμόνι

Κοτόπουλο λεμονάτο, όλοι το αγαπάμε. Μία συνταγή από την Ιταλία.
empty alt

Λουκουμάδες με μελιτζάνα

Διαφορετικοί λουκουμάδες για ένα απρόσμενο ορεκτικό.
empty alt

Ριζότο alla milanese (κίτρινο)

Αυτό το ριζότο έχει ιδιαίτερη γεύση και μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας.
empty alt

Σουπιές alla marinara

Το πιάτο με το νόστιμο θαλασσινό σε μια ξεχωριστή εκδοχή.
empty alt

Ριζότο με φράουλες και γαρίδες

Η γεύση της άνοιξης σε ένα ριζότο γεμάτο χρώμα και άρωμα.
empty alt

Gomasio

Φτιάξτε το για να δώσετε μία έξτρα γεύση στις σαλάτες σας, το ρύζι και τις σούπες.
empty alt

Σούπα βελουτέ από κουνουπίδι

Γευστική και πρωτότυπη λύση για το κουνουπίδι που θα σας δώσει ένα διαφορετικό πιάτο.
empty alt

Μους με limoncello

Τι είναι κίτρινο, έχει ιδιαίτερη γεύση και γίνεται μους;
Back To Top