Μέτρια   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Μάθετε να εκτελείτε με ακρίβεια το κλασικό φαγητό της μαμάς.

Υλικά:

160 γρ. καθαρισμένη μελιτζάνα

330 γρ. κολοκύθι

75 γρ. κίτρινη πιπεριά

100 γρ. πράσινη πιπεριά

50 γρ. κόκκινη πιπεριά

125 γρ. πατάτα

20 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

3 γρ. άνηθο ψιλοκομμένο

1 γρ. βασιλικό ψιλοκομμένο

124 γρ. κρεμμύδι λευκό

Για τη σάλτσα μπριάμ

125 γρ. λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

12 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο

60 γρ. ελαιόλαδο

1 γρ. ζάχαρη

50 γρ. πελτέ ντομάτας

1,5 γρ. άνηθο

1 γρ. μέντα ψιλοκομμένη

1 γρ. θυμάρι ψιλοκομμένο

2 γρ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη

37 γρ. ελαιόλαδο

100 γρ. Ντομάτα roma τριμμένη

210 γρ. ζωμό κότας

Αλάτι

Πιπέρι

50 γρ. φέτα τυρί

Οδηγίες:

Για τη σάλτσα: Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο έως ότου πάρει ελαφρώς χρώμα και γίνει σαν μαρμελάδα. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμα προσέχοντας να μη πάρει χρώμα και καεί. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ώστε να φύγει η οξύτητα του πελτέ. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ζωμό, το άνηθο και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.

Μπριάμ

Όλα τα λαχανικά είναι κομμένα σε πάχος 1 εκατοστό. Παίρνουμε όλα τα υλικά τα βάζουμε σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, ανακατεύουμε και ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς περίπου 55 λεπτά αφού έχουμε κλείσει το ταψί με αλουμινόχαρτο, έως ότου μαλακώσουν τα λαχανικά και δέσει η σάλτσα. Βγάζουμε στη συνέχεια το αλουμινόχαρτο, προσθέτουμε τη φέτα και ανοίγουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και αφήνουμε περίπου 15 λεπτά να πάρει χρώμα.

empty alt

Μελιτζανοσαλάτα

Αλλη μια επιλογή για τους λάτρεις της μελιτζάνας.
empty alt

Κενέλ από τυρί quark και σάλτσα από φρούτα

Δε χρειάζεται να επισκεφτείτε το δάσος, υπάρχουν στο ψυγείο σας οπότε αξιοποιήστε τα.
empty alt

Cupcakes

Γεμίστε τις φόρμες με ό,τι πιο λαχταριστό! 
empty alt

Κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα

Γευστικά μπουτάκια κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα. Δοκιμάστε το και στα κάρβουνα. 
empty alt

Κοτόπουλο με διάφορα λαχανικά και μπύρα

Ίσως από τους πιο ταιριαστούς συνδυασμούς το κοτόπουλο στο τηγάνι σβησμένο με μπύρα μαζί με πολύχρωμες πιπεριές. 
empty alt

Στόλεν

Παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό από τη Δρέσδη της Γερμανίας. Απίθανο και εξαιρετικό κέικ σε γεύση και εμφάνιση.
empty alt

Μους από μέλι και ρόδι

Ελαφριά, φρέσκια και δροσερή μους, ιδανική να την προσφέρετε μετά από πλούσιο γεύμα.
empty alt

Σπαράγγια mon amour

Ποτέ άλλοτε το σπαράγγι δεν ένιωσε τόσο οικεία σε ένα πιάτο!

Back To Top