Μέτρια   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Ιταλική φινέντσα και ρόκα για τη δροσιά και τη σπιρτάδα της. 

Υλικά:

12 φέτες προσούτο

200 γρ. τυρί ρικότα

150 γρ. ρόκα

2 κλωνάρια μέντα

20 γρ. κουκουνάρια

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.γ. ξίδι μπαλσάμικο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Λιώνουμε τη ρικότα με το πιρούνι, προσθέτουμε τη μέντα ψιλοκομμένη και πιπερώνουμε. Βάζουμε μια κουταλιά ρικότα σε κάθε φέτα προσούτο και τυλίγουμε σε ρολό. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια. Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε τη ρόκα και τη ραντίζουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ με ξίδι και λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και μοιράζουμε στα πιάτα. Τοποθετούμε τα ρολά προσούτο σε μία πιατέλα σε σχήμα αστεριού, σκορπίζουμε από πάνω τα κουκουνάρια και σερβίρουμε.

empty alt

Σούπα με σπαράγγια

Γευτείτε τα σπαράγγια έτσι όπως δεν το έχετε τολμήσει ποτέ.
empty alt

Σουτζουκάκια με σάλτσα ντομάτας

Το κλασικό πιάτο που υποκύπτουν όλοι.
empty alt

Βελουτέ από κολοκυθάκια

Τηγανιτά, βραστά... τώρα και σούπα βελουτέ.
empty alt

Crumble από μήλο

Με αυτό το crumble από μήλο και ξηρούς καρπούς θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας. 
empty alt

Σαλάτα με ρεβύθια, σπανάκι και σουσάμι (ζεστή)

Σερβίρεται ζεστή και πάντα τρώγεται με όρςξη.
empty alt

Ρολά από μοσχαράκι γάλακτος με μελιτζάνα

Τυλίξτε σε ρολά το κρέας και κλείστε μέσα τους μια ποικιλία μυρωδικών.
empty alt

Pesto alla Siciliana

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε μπρουσκέτες, σάντουιτς, βάση για πίτσα και σε σαλάτες.
empty alt

Γεμιστή πατάτα με θαλασσινά

Η πατάτα αποκτά την αίγλη και την γεύση που της αξίζει με θαλασσινά.
Back To Top