Μέτρια   Μερίδες : 8   10.01-12.30  

Μία πίτα που φέρνει κοντά τις αγαπημένες μας γεύσεις

Υλικά:

1 κιλό πατάτες βραστές

600 γρ. σπανάκι φρέσκο

250 γρ. μυζήθρα

2 αυγά

100 γρ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

50 γρ. γάλα πλήρες

40 γρ. βούτυρο

Μοσχοκάρυδο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σπανάκι μαζί με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαλακώσει για 3-4 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Παίρνουμε τις πατάτες που έχουμε βράσει και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μυζήθρα, το κεφαλοτύρι, λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ένα ταψί, απλώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε μία στρώση από τις πατάτες. Από πάνω απλώνουμε το μείγμα με τα τυριά και ¾ από το σπανάκι. Ξεχωριστά χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά μαζί με το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε λίγο μοσχοκάρυδο. Αυτό το μείγμα το ρίχνουμε πάνω από το σπανάκι και τελειώνουμε από πάνω με μία στρώση από τις υπόλοιπες πατάτες και το ¼ από το σπανάκι που έχει μείνει. Από πάνω βάζουμε σε μικρά κομματάκια το βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 50 λεπτά.

empty alt

Αρωματική κρέμα από μελιτζάνα

Υπέροχο ντιπ από μελιτζάνα, μπορεί να συνοδεύσει πολλά πιάτα σας.
empty alt

Μπακαλιάρος με κρασί

Το αγαπημένο ψάρι σε μια ακόμη γευστική πρόταση.
empty alt

Spring rolls με γαρίδες και λαχανικά

Υγιεινά spring rolls στο φούρνο, αν θέλετε να μεταφερθείτε για λίγο στις παραδόσεις της Κινέζικης κουζίνας.
empty alt

Σαλάτα με καπνιστή ρέγγα

Έντονη και πικάντικη γεύση σε αυτή την ξεχωριστή σαλάτα που μπορεί να πάρει και το ρόλο του ορεκτικού.
empty alt

Pesto με καρυδόψιχα

Δοκιμάστε ένα ακόμη πιο γευστικό pesto για να απολαύσετε τα μακαρόνια σας. 
empty alt

Σαλάτα με φράουλες και μοτσαρέλα

Το ανοιξιάτικο φρούτο με την φίνα γεύση της μοτσαρέλας ταιριάζουν υπέροχα.
empty alt

Σαλάτα με τόνο, μύρτιλα και βαλεριάνα

Ένα δροσερό πιάτο που ανοίγει την όρεξη για περαιτέρω γεύσεις.
empty alt

Κροκέτες κοτόπουλο

Το κοτόπουλο αλλάζει μορφή από τις κλασικές συνταγές και γίνεται ένα εντυπωσιακό ορεκτικό.
Back To Top