Μέτρια   Μερίδες : 8   10.01-12.30  

Μία πίτα που φέρνει κοντά τις αγαπημένες μας γεύσεις

Υλικά:

1 κιλό πατάτες βραστές

600 γρ. σπανάκι φρέσκο

250 γρ. μυζήθρα

2 αυγά

100 γρ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

50 γρ. γάλα πλήρες

40 γρ. βούτυρο

Μοσχοκάρυδο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σπανάκι μαζί με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαλακώσει για 3-4 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Παίρνουμε τις πατάτες που έχουμε βράσει και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μυζήθρα, το κεφαλοτύρι, λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ένα ταψί, απλώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε μία στρώση από τις πατάτες. Από πάνω απλώνουμε το μείγμα με τα τυριά και ¾ από το σπανάκι. Ξεχωριστά χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά μαζί με το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε λίγο μοσχοκάρυδο. Αυτό το μείγμα το ρίχνουμε πάνω από το σπανάκι και τελειώνουμε από πάνω με μία στρώση από τις υπόλοιπες πατάτες και το ¼ από το σπανάκι που έχει μείνει. Από πάνω βάζουμε σε μικρά κομματάκια το βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 50 λεπτά.

empty alt

Μπουσκέτες με κοτόπουλο και αβοκάντο

Μόλις κόψετε το αβοκάντο θα ανυπομονείτε να το γευτείτε μαζί με ζουμερό κοτόπουλο.
empty alt

Γεμιστές ντομάτες με κινόα

Μία εναλλακτική πρόταση για γεμιστές ντομάτες.
empty alt

Αρνί με σάλτσα από σκόρδο

Αποτελεί από τις πρώτες επιλογές για τα γιορτινά σας τραπέζια και όχι άδικα. 
empty alt

Κρεατόπιτα

Πλούσια στη γεύση κρεατόπιτα, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
empty alt

Spaghetti με σολομό και χαβιάρι

Το χαβιάρι δίνει ξεχωριστό τόνο σε αυτό το πιάτο και απίθανη γεύση.
empty alt

Μπουτάκια κοτόπουλο με σκόρδο και λεμόνι

Αρωματικό εύγεστο πιάτο που πρωταγωνιστεί το κορόπουλο.
empty alt

Φιλέτο σε κρούστα

Αλλιώτικη πρόταση για να απολαύσετε το φιλέτο σας.
empty alt

Μελιτζάνες με κουκουνάρι και σταφίδες

Ορεκτικό με την γεύση του συνδυασμού κουκουναριών και σταφίδας.
Back To Top