Μέτρια   Μερίδες : 8   18.31-21.00  

Το παραδοσιακό επιδόρπιο της Ιταλίας με την αφράτη βουτυρένια βάση προσφέρει πολλούς συνδυασμούς παρουσίασης.

Υλικά:

300 γρ. αλεύρι

150γρ. ζάχαρη

100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

3 κρόκους αυγών

1 πρέζα αλάτι

ξύσμα από 1 λεμόνι

250 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας

1 αυγό για το άλειμμα

Οδηγίες:

Ρίχνουμε πάνω στον πάγκο το αλεύρι και ανοίγουμε στη μέση μία μικρή λακουβίτσα. Προσθέτουμε μέσα τη ζάχαρη, το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, τους κρόκους, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Πλάθουμε με τα δάχτυλα απαλά και γρήγορα ώστε να μη ζεσταίνεται πολύ η ζύμη. Δεν προσθέτουμε τίποτα άλλο. Μαζεύουμε τη ζύμη σε μία μπάλα, τη βάζουμε μέσα σε μία μεγάλη μπασίνα καιτη σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Τη βγάζουμε από το ψυγείο και απλώνουμε τα ¾ της ζύμης σε μία φόρμα για τούρτες σηκώνοντας λίγο με τα δάχτυλα τη ζύμη στις άκρες γύρω γύρω. Στη συνέχεια απλώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα. Πλάθουμε ύστερα την υπόλοιπη ζύμη και φτιάχνουμε λωρίδες. Τις απλώνουμε πάνω από τη μαρμελάδα σε σχήμα δίχτυ. Φτιάχνουμε τις άκρες της ζύμης γύρω γύρω πατώντας τες με ένα πιρούνι ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο σχήμα. Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε με ένα πινέλο τη ζύμη από πάνω. Ψήνουμε στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία (170°-175°) για 30 λεπτά.

empty alt

Τηγανητά μήλα

Αυτό το επιδόρπιο βρίσκεται σε πολλές κουζίνες του κόσμου σε πολλές εκδοχές αφού αποτελεί παντα μια λαχταριστή λύση για γλυκό.
empty alt

Ριζότο με λεμόνι και θυμάρι

Η έντονη γεύση του λεμονιού ισορροπεί αρμονικά με τα υλικά που «δένουν» το ρυζότο. 
empty alt

Κεφτεδάκια από άσπρο ψάρι

Το ψάρι μεταμορφώνεται σε ένα ακόμη εύγεστο και λαχταριστό έδεσμα.
empty alt

Σαλάτα με ρεβύθια, σπανάκι και σουσάμι (ζεστή)

Σερβίρεται ζεστή και πάντα τρώγεται με όρςξη.
empty alt

Κεφτεδάκια από μορταδέλα και ξηρούς καρπούς

Ένα ιδιαίτερο και οικονομικό ορεκτικό στο τραπέζι σας.
empty alt

Σουφλέ πατάτας με άρωμα ανατολής

Συνδυάζονται άψογα ο παστουρμάς με την πατάτα, το μοσχοκάρυδο και τα μαλακά τυριά. 
empty alt

Σαλάτα με φασόλια και στήθος καπνιστής πάπιας

Μια σαλάτα με τον απρόσμενο συνδυασμό φασολιών και πάπιας.
empty alt

Μελιτζάνα με φιλέτο χοιρινού με μυρωδικά

Το κλασικό χοιρινό αποκτά μια νέα διάσταση όταν συνδυαστεί με μελιτζάνα και μυρωδικά.
Back To Top