Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Ακαταμάχητη γεύση για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Υλικά:

800 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη και ξεσποριασμένη

2 πράσα ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

30 ml ελαιόλαδο

1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο

1 κ.γ. κύμινο

800 ml ζωμό κότας

Αλάτι

Πιπέρι

Λίγα φύλλα κόλιανδρου για το γαρνίρισμα

Οδηγίες:

Κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, σοτάρουμε τα πράσα και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το κύμινο και αφήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε μέσα την κολοκύθα και το ζωμό, αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνουμε να βράζει σιγά για μισή ώρα μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Περνάμε τη σούπα στο μπλέντερ. Ζεσταίνουμε ξανά τη σούπα και τη σερβίρουμε ζεστή γαρνίροντας με λίγα φύλλα κόλιανδρου.

empty alt

Σολομός με αμύγδαλα, ντοματίνια και μέντα

Η πιο απίθανη παρέα για έναν σολομό: αμύγδαλα, μέντα, τοματίνια και σχοινόπρασο.
empty alt

Χοιρινό στρογκανόφ με βότανα

Η κουζίνα και αργότερα ο ουρανίσκος πλημμυρίζουν με γεύσεις. 
empty alt

Ταρτάρ από ντομάτα και αβοκάντο

Ρίξτε στο μπολ όλα τα υλικά και αφήστε να σας παρασύρουν στην αμαρτία της γεύσης τους. 
empty alt

Ρολά από μοσχαράκι γάλακτος με μελιτζάνα

Τυλίξτε σε ρολά το κρέας και κλείστε μέσα τους μια ποικιλία μυρωδικών.
empty alt

Castellane με λουκάνικα

Το λουκάνικο σε συνδυασμό με τα μανιτάρια δημιουργούν μια διαφορετική γεύση.
empty alt

Pesto alla Siciliana

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε μπρουσκέτες, σάντουιτς, βάση για πίτσα και σε σαλάτες.
empty alt

Spring rolls με γαρίδες και λαχανικά

Υγιεινά spring rolls στο φούρνο, αν θέλετε να μεταφερθείτε για λίγο στις παραδόσεις της Κινέζικης κουζίνας.
empty alt

Πέννες Pulcinella

Πέννες με απλά υλικά αλλά έξυπνα συνδυασμένα μπορούν να ξαφνιάσουν τον ουρανίσκο σας.
Back To Top