Μέτρια   Μερίδες : 2   05.00-10.00  

Το γενοβέζικο ψωμί που έχει βρει την θέση του στις κουζίνες του κόσμου.

Υλικά:

600 γρ. αλεύρι 55%

400 γρ. νερό

25 γρ. μαγιά

140 γρ. ελαιόλαδο

15 γρ. αλάτι

20 γρ. ζάχαρη

Οδηγίες:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα δουλεύουμε στο ζυμωτήριο. Το μείγμα πρέπει να είναι πολύ μαλακό. Παίρνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και ρίχνουμε ελαιόλαδο. Βγάζουμε από το ζυμωτήριο το μείγμα και το απλώνουμε πάνω στο ταψί ανοίγοντάς το σιγά σιγά ώστε να γεμίσει το ταψί. Ρίχνουμε από πάνω ελαιόλαδο και το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Στη συνέχεια με τα δάχτυλα το τρυπάμε και ρίχνουμε από πάνω χοντρό αλάτι. Ψήνουμε στους 180° για 20 -25 λεπτά.

empty alt

Γλυκάκια με παντεσπάνι και σοκολάτα

Γαργαλιστική σοκολάτα και δροσερή κρέμα γάλακτος δένουν ερωτικά με μερικές σταγόνες λεμόνι.
empty alt

Ριζότο alla milanese (κίτρινο)

Αυτό το ριζότο έχει ιδιαίτερη γεύση και μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας.
empty alt

Ριζότο με φράουλες

Τα ετερόνυμα έλκονται και στο πιάτο!
empty alt

Spaghetti με αβοκάντο και γαρίδες

Το αβοκάντο δίνει ξεχωριστό τόνο σε αυτό το ζυμαρικό που συνδυάζεται με γαρίδες.
empty alt

Σούπα από όσπρια

Η συνταγή που θα λατρέψουν όλες οι μαμάδες μαζί με τα παιδιά!
empty alt

Μπουσκέτες με κοτόπουλο και αβοκάντο

Μόλις κόψετε το αβοκάντο θα ανυπομονείτε να το γευτείτε μαζί με ζουμερό κοτόπουλο.
empty alt

Χταπόδι κοκκινιστό

Μεζές ιδανικός  για να συνοδεύσει το τραπέζι της παρέας.
empty alt

Μπριάμ

Μάθετε να εκτελείτε με ακρίβεια το κλασικό φαγητό της μαμάς.
Back To Top