Μέτρια   Μερίδες : 2   05.00-10.00  

Το γενοβέζικο ψωμί που έχει βρει την θέση του στις κουζίνες του κόσμου.

Υλικά:

600 γρ. αλεύρι 55%

400 γρ. νερό

25 γρ. μαγιά

140 γρ. ελαιόλαδο

15 γρ. αλάτι

20 γρ. ζάχαρη

Οδηγίες:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα δουλεύουμε στο ζυμωτήριο. Το μείγμα πρέπει να είναι πολύ μαλακό. Παίρνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και ρίχνουμε ελαιόλαδο. Βγάζουμε από το ζυμωτήριο το μείγμα και το απλώνουμε πάνω στο ταψί ανοίγοντάς το σιγά σιγά ώστε να γεμίσει το ταψί. Ρίχνουμε από πάνω ελαιόλαδο και το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Στη συνέχεια με τα δάχτυλα το τρυπάμε και ρίχνουμε από πάνω χοντρό αλάτι. Ψήνουμε στους 180° για 20 -25 λεπτά.

empty alt

Μπισκότα σοκολάτας με τζίντζερ

Για το πρωινό, το απογευματινό σνακ και στα... κλεφτά.
empty alt

Φωλιές στο φούρνο με γλώσσα και αγκινάρα

Η απογείωση ενός ταπεινού ψαριού με την σωστή συνταγή.
empty alt

Τιραμισού

Κλασική ιταλική συνταγή που δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί.
empty alt

Τυροκροκέτες

Η απόλυτα γευστική "συνάντηση" των αγαπημένων τυριών.
empty alt

Μαγιονέζα από αβοκάντο

Πολύ νόστιμη μαγιονέζα. Απολαύστε την χωρίς τύψεις!
empty alt

Αρωματική κρέμα από μελιτζάνα

Υπέροχο ντιπ από μελιτζάνα, μπορεί να συνοδεύσει πολλά πιάτα σας.
empty alt

Crostata με μαρμελάδα

Το παραδοσιακό επιδόρπιο της Ιταλίας με την αφράτη βουτυρένια βάση προσφέρει πολλούς συνδυασμούς παρουσίασης.
empty alt

Βάση από πίτσα χωρίς γλουτένη

Πανεύκολη ζύμη πίτσας.
Back To Top