Μέτρια   Μερίδες : 2   05.00-10.00  

Το γενοβέζικο ψωμί που έχει βρει την θέση του στις κουζίνες του κόσμου.

Υλικά:

600 γρ. αλεύρι 55%

400 γρ. νερό

25 γρ. μαγιά

140 γρ. ελαιόλαδο

15 γρ. αλάτι

20 γρ. ζάχαρη

Οδηγίες:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα δουλεύουμε στο ζυμωτήριο. Το μείγμα πρέπει να είναι πολύ μαλακό. Παίρνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και ρίχνουμε ελαιόλαδο. Βγάζουμε από το ζυμωτήριο το μείγμα και το απλώνουμε πάνω στο ταψί ανοίγοντάς το σιγά σιγά ώστε να γεμίσει το ταψί. Ρίχνουμε από πάνω ελαιόλαδο και το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Στη συνέχεια με τα δάχτυλα το τρυπάμε και ρίχνουμε από πάνω χοντρό αλάτι. Ψήνουμε στους 180° για 20 -25 λεπτά.

empty alt

Μύδια γεμιστά

Οι λάτρεις των θαλασσινών έχουν μια ακόμη ξεχωριστή επιλογή για τα αγαπημένα τους μύδια.
empty alt

Ριζότο primavera (ανοιξιάτικο)

Απρόσμενος συνδυασμός θαλασσινών και φρούτων προσφέρει μια γευστική σαλάτα.
empty alt

Σαλάτα από πατάτες

Υπέροχη πατατοσαλάτα με τυρί, καρύδια και ελιές.
empty alt

Τσιπούρα al cartoccio

Ιταλική πινελιά για μια διαφορετική αλλα συναρπαστική γευστική εκδοχή της διάσημου ψαριού.
empty alt

Τούρτα με καρότα, μήλα και ανανά

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να απογειώσετε τα καρότα, το μήλο και τον ανανά.
empty alt

Ταρτάρ από αβοκάντο, παντζάρι και πατάτες

Πατάτες, σχοινόπρασο, παντζάρι, αβοκάντο... Ετερόκλιτες γεύσεις σε μια. 
empty alt

Πίτσα light με λαχανικά

Ένα άκρως λαχταριστό πιάτο που τρώγεται καυτό ή κρύο ακόμη και για πρωινό.
empty alt

Orecchiette con cime di rape (με μπρόκολο)

Τα λαχανικά με το ψάρι δίνουν την σπιρτάδα σε αυτό το πιάτο ζυμαρικών.
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top