Μέτρια   Μερίδες : 2   05.00-10.00  

Το γενοβέζικο ψωμί που έχει βρει την θέση του στις κουζίνες του κόσμου.

Υλικά:

600 γρ. αλεύρι 55%

400 γρ. νερό

25 γρ. μαγιά

140 γρ. ελαιόλαδο

15 γρ. αλάτι

20 γρ. ζάχαρη

Οδηγίες:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα δουλεύουμε στο ζυμωτήριο. Το μείγμα πρέπει να είναι πολύ μαλακό. Παίρνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και ρίχνουμε ελαιόλαδο. Βγάζουμε από το ζυμωτήριο το μείγμα και το απλώνουμε πάνω στο ταψί ανοίγοντάς το σιγά σιγά ώστε να γεμίσει το ταψί. Ρίχνουμε από πάνω ελαιόλαδο και το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Στη συνέχεια με τα δάχτυλα το τρυπάμε και ρίχνουμε από πάνω χοντρό αλάτι. Ψήνουμε στους 180° για 20 -25 λεπτά.

empty alt

Σαλάτα με καλαμπόκι

Σαλάτα με πλούσια θαλασσινή γεύση και δροσερά λαχανικά.
empty alt

Muffin με σοκολάτα και καρύδα

Λατρεμένα muffin σοκολάτας με υπέροχο άρωμα καρύδας.
empty alt

Καλαμαράτα από θυμάρι με κρέμα από κουνουπίδι

Ανακατέψτε ποικίλες γεύσεις μαζί, όπως κουνουπίδι και σελινόριζα, μαζί με ζυμαρικά.
empty alt

Ριζότο με μετσοβόνε, φυστίκι και καρυδόψιχα

Να τι συμβαίνει όταν ένα ριζότο συναντά γευστικούς ξηρούς καρπούς.
empty alt

Carpaccio από σολομό με μήλο

Ο σολομός και το μήλο βρήκαν ένα νέο νόημα ύπαρξης.
empty alt

Πουγκάκια γαλοπούλας με φιλαδέλφεια και μπιέτολα

Δέστε μέσα σε φυλλο κρούστας, ζουμερά κομμάτια γαλοπούλας. 
empty alt

Κοτόσουπα με καλαμπόκι

Μία νόστιμη και πιο γκουρμέ εκδοχή για εκείνους που λατρεύουν τις σούπες.
empty alt

Σαλάτα με νουντλς χοιρινό και σόγια

Εξωτική σαλάτα με γευστική και χορταστική.
Back To Top