Μέτρια   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Η λιχουδιά που έχει την τιμητική της στο καρναβάλι της Βενετίας αλλά παίρνει θέση στις κουζίνες του κόσμου.

Υλικά:

500 γρ. γάλα

100 γρ. βούτυρο

50 γρ. ζάχαρη

350 γρ. αλεύρι

6 αυγά

1 βανίλια στικ

1 πρέζα αλάτι

λίγο ηλιέλαιο για τηγάνισμα

1 δόση κρέμα patisieé

Οδηγίες:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, το βούτυρο και τη ζάχαρη. Μόλις λιώσουν, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε όλο μαζί το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά για να μη σβολιάσει και βάζουμε πάλι στη φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια με μία ξύλινη κουτάλα. Μόλις το μείγμα φτάσει στο σημείο ώστε να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας , αποσύρουμε από τη φωτιά και απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, το βάζουμε στο μίξερ, χτυπάμε και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ολόκληρα μέχρι να γίνει μία βελούδινη κρέμα. Αφήνουμε στη συνέχεια το μείγμα να ξεκουραστεί για 2 ώρες. Ύστερα το βάζουμε μέσα σε ένα κορνέ. Έχουμε την κατσαρόλα στη φωτιά με το ηλιέλαιο ζεστό και ρίχνουμε με το κορνέ κόβοντας το μείγμα στο 1,5 εκατοστό περίπου. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ξανθό χρώμα. Σηκώνουμε με την κουτάλα, αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα γεμίζουμε ύστερα με την κρέμα patisieé. Τέλος τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

empty alt

Μαγιονέζα από αβοκάντο

Πολύ νόστιμη μαγιονέζα. Απολαύστε την χωρίς τύψεις!
empty alt

Μελιτζανοσαλάτα

Αλλη μια επιλογή για τους λάτρεις της μελιτζάνας.
empty alt

Καλαμαράτα από θυμάρι με κρέμα από κουνουπίδι

Ανακατέψτε ποικίλες γεύσεις μαζί, όπως κουνουπίδι και σελινόριζα, μαζί με ζυμαρικά.
empty alt

Φιλέτο με πιπέρι πράσινο

Μια πρωτότυπη συνταγή με πιπέρια που δίνουν μια ιδιαίτερη σπιρτάδα στο κρέας.
empty alt

Λουκάνικα με μελιτζάνες

Ο πετυχημένος συνδυασμός κρέατος και λαχανικού σε αυτό το πιάτο
empty alt

Carpaccio ξιφία

Ενα ξεχωριστό ορεκτικό για το τραπέζι που απαιτεί προετοιμασία, αλλά ανταμείβει με την γεύση του.
empty alt

Ριζότο primavera (ανοιξιάτικο)

Απρόσμενος συνδυασμός θαλασσινών και φρούτων προσφέρει μια γευστική σαλάτα.
empty alt

Πικάντικη σάλτσα

Αβοκάντο, πεπόνι και γαρίδες είναι μερικά από τα υλικά που μπλέκονται ευχάριστα. 
Back To Top