Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Γαρίδες καυτερές

0     

Γαρίδες καυτερές

Βαθμός Δυσκολίας
  2
Μερίδες
  4
Ώρα μαγειρέματος
  12:30μμ-3μμ
ΓαρίδεςΕλαιόλαδοΣκόρδο

Υλικά

400 γρ. γαρίδες καθαρισμένες με την ουρά

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Χυμό και ζεστ από 1 λεμόνι

1 μεγάλο πεπεροντσίνο λεπτοκομμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. κόλιανδρο φρέσκο τριμμένο

Οδηγίες

Κάνουμε μία μαρινάτα μαζί με το σκόρδο, το πεπεροντσίνο το ζεστ και το χυμό λεμονιού. Βάζουμε μέσα τις γαρίδες και τις αφήνουμε μέσα για 1 ώρα περίπου. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, σουρώνουμε τις γαρίδες και τις τηγανίζουμε για 2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με τη μαρινάτα, ανακατεύουμε και τελειώνουμε με το κόλιανδρο.