Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Μια διαφορετική προσέγγιση στα γεμιστά της μαμάς.

Υλικά:

4 ντομάτες ολόκληρες και έτοιμες για γέμιση

100 γρ. μελιτζάνα κομμάνη σε τετραγωνάκια

150 γρ. κολοκυθάκια κομμένα τετραγωνάκια

1 σκελίδα σκόρδο λεπτοκομμένη

1 ματσάκι βασιλικό λεπτοκομμένο

200 γρ. καστανό ρύζι βρασμένο

40 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρδισμένα

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το σκόρδο με τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και το ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το ρύζι και το βασιλικό. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τις ντομάτες, τις βάζουμε σε ένα ταψί με τα αμύγδαλα και λίγο ελαιόλαδο και τις γκρατινάρουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.

 

empty alt

Σολομός με αμύγδαλα, ντοματίνια και μέντα

Η πιο απίθανη παρέα για έναν σολομό: αμύγδαλα, μέντα, τοματίνια και σχοινόπρασο.
empty alt

Carpaccio κρέας alla caprese

Εντυπωσιακό ορεκτικό που η γεύση του θα ανταμείψει την απαιτητική διαδικασία του.
empty alt

Χοιρινό με μανιτάρια

Απρόσμενοι συνδυασμοί υλικών δημιουργούν ένα εξωτικό πιάτο.
empty alt

Τσιπούρα με κρεμμύδια και σάλτσα κόκκινου κρασιού

Ειναι ο άλλος τρόπος για να απολαύσεις το ξεχωριστό αυτό ψάρι.
empty alt

Λαζάνια al pesto

Ενα γευστικό πιάτο που κλέβει πάντα την παράσταση.
empty alt

Μπεσαμέλ για διαβητικούς

Η πιο διάσημη κρέμα στα ελληνικά νοικοκυριά. 
empty alt

Σαλάτα με κάστανα, τυρί (Ελληνικό) και μανιτάρια

Τα δώρα της χειμωνιάτικης φύσης σε ένα πιάτο.
empty alt

Ρέβες με σπανάκι και ντομάτες

Αυτές οι σαρκώδεις ρίζες μπορούν να κάνουν την έκπληξη στο τραπέζι.
Back To Top