Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Μια διαφορετική προσέγγιση στα γεμιστά της μαμάς.

Υλικά:

4 ντομάτες ολόκληρες και έτοιμες για γέμιση

100 γρ. μελιτζάνα κομμάνη σε τετραγωνάκια

150 γρ. κολοκυθάκια κομμένα τετραγωνάκια

1 σκελίδα σκόρδο λεπτοκομμένη

1 ματσάκι βασιλικό λεπτοκομμένο

200 γρ. καστανό ρύζι βρασμένο

40 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρδισμένα

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το σκόρδο με τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και το ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το ρύζι και το βασιλικό. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τις ντομάτες, τις βάζουμε σε ένα ταψί με τα αμύγδαλα και λίγο ελαιόλαδο και τις γκρατινάρουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.

 

empty alt

Σπαράγγια mon amour

Ποτέ άλλοτε το σπαράγγι δεν ένιωσε τόσο οικεία σε ένα πιάτο!
empty alt

Πολπέτες

Είναι οι "προχωρημένες" τηγανητές πατάτες που κανέναν δεν αφήνουν ασυγκίνητο.
empty alt

Παπαρδέλες με μανιτάρια και ροκφόρ

Παπαρδέλες με ανεπάντεχο συνδυασμό υλικών όπως τα μανιτάρια, το ροκφόρ και τα φυστίκια αιγίνης.
empty alt

Μύδια με αμύγδαλα

Το πιάτο που συνδυάζει θαλασσινά και ξηρούς καρπούς.
empty alt

Muffin με λεμόνι χωρίς ζάχαρη

Λαχταριστά όπως φαίνονται και στη φωτογραφία.
empty alt

Μακαρόνια κρύα με τόνο και κολοκύθια

Τα φιογκάκια ντύνουν με επίσημο τρόπο το πιάτο με τα κολοκυθάκια και τις ελιές. 
empty alt

Πράσινη σαλάτα με μύδια και σκορδαλιά

Φίνα γεύση στην σαλάτα με τα μύδια και την σπιρτάδα της σκορδαλιάς.
empty alt

Φριτέλες του καρναβαλιού

Η λιχουδιά που έχει την τιμητική της στο καρναβάλι της Βενετίας αλλά παίρνει θέση στις κουζίνες του κόσμου.
Back To Top