Δύσκολη   Μερίδες : 20   10.01-12.30  

Γλυκό κάστανο: ένα εξαιρετικό γλυκό του κουταλιού για να τους εκπλήξετε όλους.

Υλικά:

Υλικά για γλυκό κουταλιού κάστανο

1 ½ κιλό κάστανα

1 ½ κιλό ζάχαρη

2 ½ λίτρα νερό

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Οδηγίες:

Πώς θα φτιάξεις το γλυκό κάστανο

Καθαρίζουμε τα κάστανα από την εξωτερική φλούδα και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό.

Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 -15 λεπτά έως ότου μαλακώσουν και προσέχοντας να μη μας λιώσουν.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε. Αφαιρούμε προσεχτικά το χνούδι τους.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο 1 ½ λίτρο νερό και τη ζάχαρη και κάνουμε ένα σιρόπι λεπτόρρευστο. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε ύστερα τα κάστανα. Τα αφήνουμε μέσα για ένα βράδυ.

Την επόμενη μέρα τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά.

Αποσύρουμε και αφαιρούμε τα κάστανα με μία τρυπητή κουτάλα.

Προσθέτουμε στο σιρόπι το χυμό λεμονιού και βράζουμε μέχρι να δέσει.

Σβήνουμε τη φωτιά και ξαναβάζουμε τα κάστανα μέσα στην κατσαρόλα.

Αφήνουμε 3 ώρες να απορροφήσουν το σιρόπι και μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Έχουμε έτσι ένα τέλειο γλυκό κάστανο!

empty alt

Μπισκότα από μαύρη ζάχαρη

Συνδυάστε τα αγνά υλικά, με την τραγανή απόλαυτη των μπισκοτιών.
empty alt

Πουτίγκα με γάλα αμυγδάλου και passion fruits

Φρούτα του πάθους σε μια πουτίγκα με πολύ...πάθος και αληθινή γεύση.
empty alt

Φακές με ρύζι

Το αγαπημένο μας φακόρυζο δεν είναι μόνο γευστικότατο αλλά και εξαιρετική πηγή σιδήρου και θρεπτικών συστατικών.
empty alt

Αρνί με σάλτσα από σκόρδο

Αποτελεί από τις πρώτες επιλογές για τα γιορτινά σας τραπέζια και όχι άδικα. 
empty alt

Κουνέλι με μπύρα

Το κουνέλι μεθάει με μπύρα, θυμάρι και βασιλικό. 
empty alt

Carpaccio κρέας alla caprese

Εντυπωσιακό ορεκτικό που η γεύση του θα ανταμείψει την απαιτητική διαδικασία του.
empty alt

Αρωματική κρέμα από μελιτζάνα

Υπέροχο ντιπ από μελιτζάνα, μπορεί να συνοδεύσει πολλά πιάτα σας.
empty alt

Πέννες με σπανάκι, λουκάνικο και καρυδόψιχα

Πέννες συνδυασμένς με υλικά που θα δώσουν ξεχωριστή νότα στο πιάτο σας.
Back To Top