Εύκολη   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Να πως τα αχλάδια παίρνουν την θέση του ορεκτικού στο τραπέζι σας.

Υλικά:

12 φέτες ψωμί για τοστ

350 γρ. αχλάδια

300 γρ. τυρί γκοργκονζόλα

Βούτυρο

1 μαρούλι

Καρύδια

Οδηγίες:

Κόβουμε προσεκτικά την κόρα από το ψωμί και αλείφουμε τις φέτες με το τυρί αφού πριν το έχουμε ανακατέψει πολύ καλά σε ένα μπολ μέχρι να γίνει μία λεία κρέμα. Κόβουμε τις φέτες διαγώνια και τις βάζουμε στο φούρνο πάνω σε βουτυρωμένη επιφάνεια και ψήνουμε στους 200˚C για 5 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές και να λιώσει το τυρί. Πλένουμε τα φύλλα μαρουλιού και τα στρώνουμε επάνω σε μία πιατέλα. Μεταφέρουμε τις φέτες ψωμιού επάνω στο μαρούλι και βάζουμε πάνω σε κάθε κομμάτι μια λεπτή φέτα αχλάδι και ένα καρύδι.

empty alt

Zabaione

Αυτό το γλυκό το δημιούργησαν οι ιταλοί αλλά πέρασε και στην γαλλική κουζίνα ως ζαμπαγιόν.
empty alt

Μπισκότα από μαύρη ζάχαρη

Συνδυάστε τα αγνά υλικά, με την τραγανή απόλαυτη των μπισκοτιών.
empty alt

Κεφτεδάκια με τόνο και κολοκύθια

Τα νόστιμα κεφτεδάκια δε γίνονται μόνο με κρέας... Δοκιμάστε τα με τόνο και κολοκύθι, πραγματική απόλαυση!
empty alt

Σαλάτα με αχλάδι και μήλο

Τα φρούτα μπαίνουν στο τραπέζι για να δώσουν γεύση στη σαλάτα σας.
empty alt

Κεφτεδάκια με βρώμη

Η βρώμη δεν είναι μόνο για πρωινό.
empty alt

Pasta Frolla

Κλασικό ιταλικό γλυκό τέλειο για πρωινό ή απογευματινό καφέ.
empty alt

Μακαρονάδα με σάλτσα και καλαμάρια

Μια διαφορετική μακαρονάδα με την συνδρομή των καλαμαριών
empty alt

Semifredo καφέ

Ενα λεπτό και τραγανό επιδόρπιο (semifredo στα ιταλικά σημαίνει μισοπαγωμένο) εύκολο στην προετοιμασία του.

Back To Top