Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Οι πιο φίνες γεύσεις από τη θάλασσα σε ένα πιάτο.

Υλικά:

350 γρ. spaghetti Barilla

½ κιλό γαρίδες καθαρισμένες

300 γρ. μύδια

200 γρ. αχιβάδες

200 γρ. κρέμα γάλακτος

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

50 γρ. ελαιόλαδο

2 κρόκους αυγών

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 σκελίδα σκόρδο

Aλάτι

Pιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί και ανοίγουμε τα μύδια και τις αχιβάδες. Βγάζουμε από τα μισά μύδια το τσόφλι και τα άλλα τα κρατάμε ολόκληρα για το γαρνίρισμα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το μαϊντανό. Ρίχνουμε μέσα όλα τα θαλασσινά (τα μύδια χωρίς το τσόφλι, τις αχιβάδες και τις γαρίδες) αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μπολάκι έχουμε βάλει την κρέμα γάλακτος και τους 2 κρόκους, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια al dente, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα θαλασσινά. Μόλις πάρουν γεύση, ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Σερβίρουμε, γαρνίροντας με τα μύδια που έχουμε κρατήσει με το τσόφλι.

empty alt

Ταλιατέλες με σπαράγγια

Επιλέξτε αν θέλετε άλλο ζυμαρικό, τα σπαράγγια συνδυάζονται τέλεια με όλα!
empty alt

Πάστα φλώρα με αμύγδαλα

Αλλη μια παραλλαγή του αγαπημένου ιταλικού γλυκού μπορεί να γίνει το επιδόρπιο ενός γεύματος ή απλώς να συνοδεύσει τον καφέ σας.
empty alt

Αντσούγιες μαριναρισμένες σε κρούστα ψωμιού

Η ταπεινή αντσούγια μπορεί να πάρει χρώμα και γεύση με το κατάλληλο συνδυασμό υλικών.
empty alt

Στόλεν

Παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό από τη Δρέσδη της Γερμανίας. Απίθανο και εξαιρετικό κέικ σε γεύση και εμφάνιση.
empty alt

Τράιφλ με μπράουνις

Ένα επιδόρπιο πανεύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο.
empty alt

Κεφτεδάκια από χοιρινό και μήλο

Ένας τολμηρός συνδυασμός που σας βγάζει γευστικά κερδισμένους.
empty alt

Τονοσαλάτα

Τονοσαλάτα: γρήγορη αλλά νόστιμη σαλάτα για το τραπέζι σας.
empty alt

Φασολάδα με μύδια

Μία εναλλακτική πρόταση για την αγαπημένη σε όλους φασολάδα.
Back To Top