Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Οι πιο φίνες γεύσεις από τη θάλασσα σε ένα πιάτο.

Υλικά:

350 γρ. spaghetti Barilla

½ κιλό γαρίδες καθαρισμένες

300 γρ. μύδια

200 γρ. αχιβάδες

200 γρ. κρέμα γάλακτος

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

50 γρ. ελαιόλαδο

2 κρόκους αυγών

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 σκελίδα σκόρδο

Aλάτι

Pιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί και ανοίγουμε τα μύδια και τις αχιβάδες. Βγάζουμε από τα μισά μύδια το τσόφλι και τα άλλα τα κρατάμε ολόκληρα για το γαρνίρισμα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το μαϊντανό. Ρίχνουμε μέσα όλα τα θαλασσινά (τα μύδια χωρίς το τσόφλι, τις αχιβάδες και τις γαρίδες) αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μπολάκι έχουμε βάλει την κρέμα γάλακτος και τους 2 κρόκους, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια al dente, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα θαλασσινά. Μόλις πάρουν γεύση, ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Σερβίρουμε, γαρνίροντας με τα μύδια που έχουμε κρατήσει με το τσόφλι.

empty alt

Πουτίγκα με γάλα αμυγδάλου και passion fruits

Φρούτα του πάθους σε μια πουτίγκα με πολύ...πάθος και αληθινή γεύση.
empty alt

Μπακαλιάρος με κρασί

Το αγαπημένο ψάρι σε μια ακόμη γευστική πρόταση.
empty alt

Μπριάμ

Μάθετε να εκτελείτε με ακρίβεια το κλασικό φαγητό της μαμάς.
empty alt

Φιλέτο τόνου με κρύα «πεπερονάδα»

Αυτή η επιλογή ξεφεύγει από τις συνηθισμένες συνταγές του τόνου.
empty alt

Ορτύκια με μέλι

Ήρθε η ώρα να εκπλήξετε τον εαυτό σας με μια ιδιαίτερη συνταγή.
empty alt

Ρολό από κιμά αρωματισμένο με πορτοκάλι

Το ρολό από κιμά είναι και θα είναι πάντα ιδανική πρόταση για φαγητό στο σπίτι με φίλους.
empty alt

Ψαρονέφρι με σόγια και λευκό κρασί

Στο τελείωμα της συνταγής, σερβίρουμε με τριμμένα αμύγδαλα. 
empty alt

Tagliolini rosa antico

Μεθυστική γεύση σε ένα χρωματιστό πιάτο ζυμαρικών.
Back To Top