Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Πλάστε κεφτεδάκια με δροσερά κολοκυθάκια, βασιλικό και πολέντα.

Υλικά:

3 μεγάλα κολοκύθια λεπτοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

1 μεγάλο μάτσο βασιλικό κομμένο σε κομμάτια

600 γρ. ζωμό λαχανικών

150 γρ. αλεύρι για πολέντα προβρασμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα κολοκύθια και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και μόλις είναι έτοιμα προσθέτουμε το βασιλικό. Βάζουμε στην άκρη και βράζουμε την πολέντα σύμφωνα με τις οδηγίες. Μόλις είναι έτοιμη, ρίχνουμε μέσα τα κολοκύθια και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε να κρυώσει και με τα χέρια βρεγμένα πλάθουμε σε κεφτεδάκια πλακωτά. Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και σερβίρουμε με σαλάτα ντομάτα.

empty alt

Η δική μου κοτόσουπα

Ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα με πλούσια και ξεχωριστή γεύση.
empty alt

Βελουτέ από ρεβίθια με γαρίδες και πράσα

Μία πρωτότυπη σούπα που σίγουρα θα αγαπήσετε.
empty alt

Spaghettoni με θαλασσινά

Εντυπωσικές παπαρδέλες με θαλασσινά και ξεχωριστή γεύση για κυρίως πιάτο.
empty alt

Ψαρονέφρι με σόγια και λευκό κρασί

Στο τελείωμα της συνταγής, σερβίρουμε με τριμμένα αμύγδαλα. 
empty alt

Τούρτα από μήλα με crumble από αμύγδαλο

Μπορεί κανείς να την ονομάσει και μηλόπιτα, ξεχωριστή συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
empty alt

Καλαμαράτα από θυμάρι με κρέμα από κουνουπίδι

Ανακατέψτε ποικίλες γεύσεις μαζί, όπως κουνουπίδι και σελινόριζα, μαζί με ζυμαρικά.
empty alt

Ροζ κους κους με μπρόκολο

Πανεύκολη συνταγή με κους κους που γίνεται ροζ!
empty alt

Σάλτσα κοκτέιλ

Χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε ψάρι, γαρίδες και αστακό.

Back To Top