Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Πλάστε κεφτεδάκια με δροσερά κολοκυθάκια, βασιλικό και πολέντα.

Υλικά:

3 μεγάλα κολοκύθια λεπτοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

1 μεγάλο μάτσο βασιλικό κομμένο σε κομμάτια

600 γρ. ζωμό λαχανικών

150 γρ. αλεύρι για πολέντα προβρασμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα κολοκύθια και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και μόλις είναι έτοιμα προσθέτουμε το βασιλικό. Βάζουμε στην άκρη και βράζουμε την πολέντα σύμφωνα με τις οδηγίες. Μόλις είναι έτοιμη, ρίχνουμε μέσα τα κολοκύθια και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε να κρυώσει και με τα χέρια βρεγμένα πλάθουμε σε κεφτεδάκια πλακωτά. Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και σερβίρουμε με σαλάτα ντομάτα.

empty alt

Σαλάτα από καλαμάρι με φρέσκο κρεμμυδάκι

Βάλτε τη θάλασσα στη κουζίνα και στο πιάτο σας. 
empty alt

Κρέπες με κρέμα αμυγδάλου

Κρέπες γεμιστές με κρέμα αμυγδάλου και καραμέλα για να ξεφύγετε λίγο από τα συνηθισμένα...
empty alt

Σάλτσα μπάρμπεκιου

Μία πανεύκολη και γεμάτη γεύση barbeque sauce που θα κάνει το κρέας σας εξαιρετικά νόστιμο. 
empty alt

Spring rolls με γαρίδες και λαχανικά

Υγιεινά spring rolls στο φούρνο, αν θέλετε να μεταφερθείτε για λίγο στις παραδόσεις της Κινέζικης κουζίνας.
empty alt

Tagliolini Portovenere

Γευστική αρμονία ζυμαρικών, λαχανικών και θαλασσινών σε ένα πιάτο.
empty alt

Ριζότο alla carbonara

Αυτή η συνταγή είναι για τους φανατικούς της ιταλικής κουζίνας. 
empty alt

Μανιταρόσουπα

Μανιταρόσουπα από τον Έκτορα Μποτρίνι. Απολαυστική και χορταστική σούπα μανιταριών.
empty alt

Σάλτσα αγιολί

Μία σάλτσα που συνοδεύει εξαιρετικά το ψάρι και τα λευκά κρέατα.
Back To Top