Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Φανταστικά κενέλ από ρεβίθια για τους πιο απαιτητικούς φίλους της γαστρονομίας.

Υλικά:

Για την κενέλ

300 γρ. ρεβίθια βρασμένα

100 γρ. βρασμένο σπανάκι

½ κ.γ. μπούκοβο

½ κ.γ. κάρυ

2 κ.γ. αλεύρι

1 κ.γ. δεντρολίβανο

100 γρ. ελαιόλαδο

½ σκελίδα σκόρδο τριμμένη

Αλάτι

Πιπέρι

Για τη σάλτσα

120 γρ. γιαούρτι

50 γρ. ταχίνι

Χυμό από ½ λάιμ

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Περνάμε στο μίξερ τα ρεβίθια, το σπανάκι, το πεπεροντσίνο, το κάρυ, το σκόρδο, το μπούκοβο και 10 γρ. ελαιόλαδο. Πρέπει να γίνει μία κρέμα. Βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι και το δεντρολίβανο. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα 30 λεπτά στο ψυγείο να κρυώσει. Βγάζουμε και κάνουμε τα κενέλ. Τα τηγανίζουμε μέσα στο ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά από τη σάλτσα και σερβίρουμε τα κενέλ ζεστά με τη σάλτσα κρύα.

empty alt

Κροκέτες κοτόπουλο

Το κοτόπουλο αλλάζει μορφή από τις κλασικές συνταγές και γίνεται ένα εντυπωσιακό ορεκτικό.
empty alt

Πιπεριές γεμιστές με κους κους

Αν βαρεθήκατε τα κλασικά γεμιστά δοκιμάστε πιπεριές γεμιστές με κους κους. Μία light και πεντανόστιμη πρόταση για φαγητό.
empty alt

Μους τυριού με ψητό κυδώνι

Μια... αγκαλιά υλικά ενώνονται για μια πανδαισία γεύσεων.
empty alt

Μπακαλιάρος με ελιές και ντομάτα

Ένα πιάτο με χαμηλά λιπαρά αλλά πλούσια γεύση.
empty alt

Κοτόπουλο με μουστάρδα

Κοτόπουλο στο φούρνο με μουστάρδα, γιαούρτι και λοιπές νοστιμιές.
empty alt

Σολομός μαριναρισμένος στο φούρνο

Εντυπωσιακό και διαφορετικό πιάτο με υπέροχη γεύση.
empty alt

Μακαρόνια με άρωμα από θάλασσα

Αρωματική μακαρονάδα με γαύρο και αυγοτάραχο.
empty alt

Linguine με καβούρι, σολομό και λεμόνι

Πέννες με ιδιαίτερη γεύση που χάρη στον ωραίο συνδιασμό του καβουριού και του σολομού.

Back To Top