Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Ένα λαχταριστό πιάτο που θα σας ανοίξει την όρεξη!

Υλικά

1 κοτόπουλο ΑΒ Επιλογή

150 γραμ. καρότα

150 γραμ. σέλινο

2 μήλα πράσινα

ψωμί μπαγιάτικο (3 φέτες)

2 κρεμμύδια

1 σκόρδο

2 μήλα πράσινα

2 κύβους βούτυρο

1 φλυτζάνι λάδι ΑΒ Βασιλόπουλος

1 ποτήρι λευκό κρασί

150 γραμ. μοτσαρέλα ΑΒ Βασιλόπουλος

3 κλωνάρια δενδρολίβανο

2 κουταλιές (της σούπας) φρυγανιά τριμένη ΑΒ Βασιλόπουλος

αλάτι, πιπέρι

σπάγγο

 Οδηγίες

Καθαρίζουμε το κοτόπουλό μας.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Τρίβουμε στον τρίφτη το καρότο, το σέλινο, μισό σκόρδο, δυο κρεμμύδια, ένα μήλο πράσινο.
Moυλιάζουμε στο νερό της μοτσαρέλας την ψίχα απο 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, κόβουμε ένα λεμόνι στα 4 και τη μοτσαρέλα σε μικρά κομμάτια. Επίσης, κόβουμε σε κύβους το δεύτερο από τα πράσινα μήλα μας.

Ανακατεύουμε όλα αυτά τα υλικά μαζί, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη, αλατοπιπερώνουμε και γεμίζουμε με το μίγμα αυτό το κοτόπουλό μας, προσθέτοντας ένα κλωνάρι δενδρολίβανο.

Με ένα κομμάτι σπάγγο δένουμε σφιχτά τα πόδια του κοτόπουλου. Γιατί; Μα για να ψηθεί ωραία και ομοιόμορφα.
Έτσι δεμένο το αλατοπιπερώνουμε.

Σε μια κατσαρόλα έχουμε βάλει να ζεσταθεί λίγο λάδι. Έχουμε προσθέσει δενδρολίβανο και μισό σκόρδο (με τη φλούδα).
Μόλις το λάδι είναι ζεστό ρίχνουμε το κοτόπουλό μας μέσα στην κατσαρόλα για να τσιγαριστεί, να ροδίσει και να πάρει χρώμα.
Το γυρίζουμε απ' όλες τις μεριές.

Ετοιμάζουμε το ταψί μας για το φούρνο.
Ρίχνουμε λάδι, το υπόλοιπο μισό σκόρδο (με τη φλούδα) κομμένο, 2 λεμόνια κομμένα σε κομμάτια, 1 ποτήρι κρασί, 2 κλωνάρια δενδρολίβανο.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το αλείφουμε με τα 2 κυβάκια βούτυρο.
Όταν το αλείψουμε, το τοποθετούμε στο ταψί και το βάζουμε στο φούρνο.

Σημείωση: Βάζω το ταψί μου στη μέση του φούρνου. Ψήνω για μιάμιση ώρα. Την πρώτη μισή ώρα στους 200 και την υπόλοιπη μία ώρα στους 180 βαθμούς.

Το κοτόπουλο είναι έτοιμο!
Καλοφάγωτο!

empty alt

Lemon curd

Αυτό το γλυκό το χρωστάμε στους Αγγλούς οι οποίοι θεωρούν τα λεμόνια πολύτιμα αφού δεν ευδοκιμούσαν στο νησί τους.
empty alt

Χοιρινό καρέ με σως πορτοκάλι

Το χοιρινό ποτέ δεν ήταν πιο εκλεκτό ανάμεσα σε φέτες πορτοκαλιού, σβησμένα με κρασί.
empty alt

Μικρές πίτσες με λουκάνικα και πατάτα

Απερίγραπτα τραγανά πιτσάκια με μοτσαρέλα και πατάτα. Μπορείτε αν θέλετε να δοκιμάσετε συνδυασμό και άλλων υλικών της αρεσκείας σας.
empty alt

Μπισκότα του καουμπόη

Αμερικάνικη συνταγή για μπισκότα χωρίς πολλές θερμίδες με σταφίδα, καρύδι και σοκολάτα
empty alt

Spaghetti με σολομό καπνιστό

Το ιδιαίτερο ζυμαρικό σε πλούσια γεύση απο σολoμο.
empty alt

Μους με mascarpone καφέ και κακάο

Λαχταριστή και φρέσκια μους με mascarpone, καφέ και τρίμματα από κακάο.
empty alt

Καλαμάρια γεμιστά

Καλαμαράκια που συνδυάζονται με αυγό και καταρρίπτουν το μύθο περί …ασυμβατότητας.
empty alt

Τράιφλ με μπράουνις

Ένα επιδόρπιο πανεύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο.
Back To Top