Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Ένα λαχταριστό πιάτο που θα σας ανοίξει την όρεξη!

Υλικά

1 κοτόπουλο ΑΒ Επιλογή

150 γραμ. καρότα

150 γραμ. σέλινο

2 μήλα πράσινα

ψωμί μπαγιάτικο (3 φέτες)

2 κρεμμύδια

1 σκόρδο

2 μήλα πράσινα

2 κύβους βούτυρο

1 φλυτζάνι λάδι ΑΒ Βασιλόπουλος

1 ποτήρι λευκό κρασί

150 γραμ. μοτσαρέλα ΑΒ Βασιλόπουλος

3 κλωνάρια δενδρολίβανο

2 κουταλιές (της σούπας) φρυγανιά τριμένη ΑΒ Βασιλόπουλος

αλάτι, πιπέρι

σπάγγο

 Οδηγίες

Καθαρίζουμε το κοτόπουλό μας.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Τρίβουμε στον τρίφτη το καρότο, το σέλινο, μισό σκόρδο, δυο κρεμμύδια, ένα μήλο πράσινο.
Moυλιάζουμε στο νερό της μοτσαρέλας την ψίχα απο 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, κόβουμε ένα λεμόνι στα 4 και τη μοτσαρέλα σε μικρά κομμάτια. Επίσης, κόβουμε σε κύβους το δεύτερο από τα πράσινα μήλα μας.

Ανακατεύουμε όλα αυτά τα υλικά μαζί, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη, αλατοπιπερώνουμε και γεμίζουμε με το μίγμα αυτό το κοτόπουλό μας, προσθέτοντας ένα κλωνάρι δενδρολίβανο.

Με ένα κομμάτι σπάγγο δένουμε σφιχτά τα πόδια του κοτόπουλου. Γιατί; Μα για να ψηθεί ωραία και ομοιόμορφα.
Έτσι δεμένο το αλατοπιπερώνουμε.

Σε μια κατσαρόλα έχουμε βάλει να ζεσταθεί λίγο λάδι. Έχουμε προσθέσει δενδρολίβανο και μισό σκόρδο (με τη φλούδα).
Μόλις το λάδι είναι ζεστό ρίχνουμε το κοτόπουλό μας μέσα στην κατσαρόλα για να τσιγαριστεί, να ροδίσει και να πάρει χρώμα.
Το γυρίζουμε απ' όλες τις μεριές.

Ετοιμάζουμε το ταψί μας για το φούρνο.
Ρίχνουμε λάδι, το υπόλοιπο μισό σκόρδο (με τη φλούδα) κομμένο, 2 λεμόνια κομμένα σε κομμάτια, 1 ποτήρι κρασί, 2 κλωνάρια δενδρολίβανο.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το αλείφουμε με τα 2 κυβάκια βούτυρο.
Όταν το αλείψουμε, το τοποθετούμε στο ταψί και το βάζουμε στο φούρνο.

Σημείωση: Βάζω το ταψί μου στη μέση του φούρνου. Ψήνω για μιάμιση ώρα. Την πρώτη μισή ώρα στους 200 και την υπόλοιπη μία ώρα στους 180 βαθμούς.

Το κοτόπουλο είναι έτοιμο!
Καλοφάγωτο!

empty alt

Φιλέτο γαλοπούλας με πεπεροντσίνο

Εύκολη συνταγή με υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας.
empty alt

Βιδάκια με γαρίδες και μπρόκολο

Νόστιμη πρόταση για ένα διαφορετικό και απλό πιάτο.
empty alt

Κρεατόπιτα

Πλούσια στη γεύση κρεατόπιτα, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα gluten free

Πανεύκολα μπισκότα χωρίς γλουτένη που μπορείτε να φτιάξετε τα Χριστούγεννα και όχι μόνο...
empty alt

Ρολά ζαμπόν με σέλινο

Το νόστιμο λαχανικό ταιριάζει άψογα με το ζαμπόν και τη μπεσαμέλ.
empty alt

Θρίαμβος της θάλασσας

Φρούτα της θάλασσας σε απόλυτη αρμονία, με τα πάντα αγαπημένα μακαρόνια.
empty alt

Σαλάτα με αχλάδι και μήλο

Τα φρούτα μπαίνουν στο τραπέζι για να δώσουν γεύση στη σαλάτα σας.
empty alt

Σπαγγέτι με γαρίδες και pesto

Το pesto με γαρίδες δίνουν ενα πρωτότυπο συνδυασμό που συνοδεύει άψογα το σπαγγέτι σας.
Back To Top