Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Ένα λαχταριστό πιάτο που θα σας ανοίξει την όρεξη!

Υλικά

1 κοτόπουλο ΑΒ Επιλογή

150 γραμ. καρότα

150 γραμ. σέλινο

2 μήλα πράσινα

ψωμί μπαγιάτικο (3 φέτες)

2 κρεμμύδια

1 σκόρδο

2 μήλα πράσινα

2 κύβους βούτυρο

1 φλυτζάνι λάδι ΑΒ Βασιλόπουλος

1 ποτήρι λευκό κρασί

150 γραμ. μοτσαρέλα ΑΒ Βασιλόπουλος

3 κλωνάρια δενδρολίβανο

2 κουταλιές (της σούπας) φρυγανιά τριμένη ΑΒ Βασιλόπουλος

αλάτι, πιπέρι

σπάγγο

 Οδηγίες

Καθαρίζουμε το κοτόπουλό μας.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Τρίβουμε στον τρίφτη το καρότο, το σέλινο, μισό σκόρδο, δυο κρεμμύδια, ένα μήλο πράσινο.
Moυλιάζουμε στο νερό της μοτσαρέλας την ψίχα απο 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, κόβουμε ένα λεμόνι στα 4 και τη μοτσαρέλα σε μικρά κομμάτια. Επίσης, κόβουμε σε κύβους το δεύτερο από τα πράσινα μήλα μας.

Ανακατεύουμε όλα αυτά τα υλικά μαζί, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη, αλατοπιπερώνουμε και γεμίζουμε με το μίγμα αυτό το κοτόπουλό μας, προσθέτοντας ένα κλωνάρι δενδρολίβανο.

Με ένα κομμάτι σπάγγο δένουμε σφιχτά τα πόδια του κοτόπουλου. Γιατί; Μα για να ψηθεί ωραία και ομοιόμορφα.
Έτσι δεμένο το αλατοπιπερώνουμε.

Σε μια κατσαρόλα έχουμε βάλει να ζεσταθεί λίγο λάδι. Έχουμε προσθέσει δενδρολίβανο και μισό σκόρδο (με τη φλούδα).
Μόλις το λάδι είναι ζεστό ρίχνουμε το κοτόπουλό μας μέσα στην κατσαρόλα για να τσιγαριστεί, να ροδίσει και να πάρει χρώμα.
Το γυρίζουμε απ' όλες τις μεριές.

Ετοιμάζουμε το ταψί μας για το φούρνο.
Ρίχνουμε λάδι, το υπόλοιπο μισό σκόρδο (με τη φλούδα) κομμένο, 2 λεμόνια κομμένα σε κομμάτια, 1 ποτήρι κρασί, 2 κλωνάρια δενδρολίβανο.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το αλείφουμε με τα 2 κυβάκια βούτυρο.
Όταν το αλείψουμε, το τοποθετούμε στο ταψί και το βάζουμε στο φούρνο.

Σημείωση: Βάζω το ταψί μου στη μέση του φούρνου. Ψήνω για μιάμιση ώρα. Την πρώτη μισή ώρα στους 200 και την υπόλοιπη μία ώρα στους 180 βαθμούς.

Το κοτόπουλο είναι έτοιμο!
Καλοφάγωτο!

empty alt

Παστίτσιο με κοτόπουλο

Ελαφρύ και αλλιώτικο παστίτσιο με κοτόπουλο.
empty alt

Σπαγγέτι all’ Amatriciana

Τα μακαρόνια με την ακαταμάχητη γεύση απλών αλλά λαχταριστών υλικών.
empty alt

Λαζάνια al pesto

Ενα γευστικό πιάτο που κλέβει πάντα την παράσταση.
empty alt

Πύργος από φέτες ψωμί με γαύρο και σάλτσα από ντομάτα

Ο ταπεινός γαύρος σε μια βασιλική εκδοχή.
empty alt

Κοτόπουλο με λεμόνι

Κοτόπουλο λεμονάτο, όλοι το αγαπάμε. Μία συνταγή από την Ιταλία.
empty alt

Πίτσα μαργαρίτα

Η πιο διάσημη πίτσα με τα πιο απλά υλικά και τους αναρίθμητους θαυμαστές.
empty alt

Μπουγάτσα

Πανεύκολη συνταγή για σπιτική μπουγάτσα με λαχταριστή κρέμα. 
empty alt

Brownie με μαύρα φασόλια και σοκολάτα

Κι όμως τα μαύρα φασόλια τρώγονται και αλλιώς.

Back To Top