Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Πιο κλασική γεύση από το κοτόπουλο με τις πατάτες, δεν υπάρχει!

Υλικά:

1 κοτόπουλο 1,5 κιλό περίπου ξεκοκαλισμένο

0,5 κιλό κιμά μοσχαρίσιο χωρίς καθόλου λίπος

100 γρ. καρότο κομμένο στα τέσσερα

100 γρ. παντσέτα φρέσκια κομμένη σε κυβάκια

70 γρ. ψωμί μουσκεμένο σε γάλα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

1 κλωνάρι δεντρολίβανο

4 φύλλα φασκόμηλο

1 κ.γ. κύμινο

200 γρ. λευκό κρασί

½ κιλό πατάτες κομμένες σε κομμάτια για φούρνο

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά μαζί με την παντσέτα, το μοσχοκάρυδο, το κύμινο, το ψωμί που το έχουμε σουρώσει, αλάτι και πιπέρι. Αλατοπιπερώνουμε τη μέσα πλευρά από το κοτόπουλο και το γεμίσουμε με το μείγμα μας. Στη μέση καρφώνουμε τα τέσσερα καρότα. Κλείνουμε τις άκρες από το κοτόπουλο με οδοντογλυφίδες. Βάζουμε σε ένα ταψί, το πασπαλίζουμε το ελαιόλαδο, το τριμμένο σκόρδο, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και κρασί. Σκεπάζουμε και ψήνουμε για μισή ώρα στους 200 βαθμούς. Κοιτάζουμε αν υπάρχει ακόμα υγρό αλλιώς προσθέτουμε λίγο κρασί ακόμα. Ρίχνουμε μέσα τις πατάτες που έχουμε πριν αλατοπιπερώσει και αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου. Ανά διαστήματα ρίχνουμε επάνω λίγο από το ζουμί.

empty alt

Γαλακτομπούρεκο

Παραδοσιακό και αγαπημένο γαλακτομπούρεκο με τραγανά φύλλα και υπέροχη γεύση.
empty alt

Spaghetti με λεμόνι

Απλό και εύκολο πιάτο με εντυπωσιακή δροσορή γεύση.
empty alt

Κεφτεδάκια από ξιφία

Πρωτότυπα κεφτεδάκια.
empty alt

Γκρατέν από πατάτες παντσέτα και τυρί μετσοβόνε

Σερβίρεται ζεστό, φτιάχνεται εύκολα και η γεύση του διαρκεί μέχρι το επόμενο πιάτο.
empty alt

Μοσχαράκι γάλακτος με κρέμα από μπρόκολο

Συνδυάζει τα θρεπτικά στοιχεία του μπρόκολο με την υπέροχη γεύση του κρέατος. 
empty alt

Rigatoni με χταπόδι

Πέννες με χταπόδι, γευστικό και υπέροχα αρωματισμένο από το λευκό κρασί.
empty alt

Σαλάτα αντσουγιάδα

Σε αυτή τη σαλάτα πρωταγωνιστεί η αντσούγια και μεταμορφώνει το πιάτο σε σαλάτα ή και ορεκτικό.
empty alt

Zabaione

Αυτό το γλυκό το δημιούργησαν οι ιταλοί αλλά πέρασε και στην γαλλική κουζίνα ως ζαμπαγιόν.
Back To Top