Δύσκολη   Μερίδες : 2   12.31-15.00  

Κοτόπουλο λεμονάτο, όλοι το αγαπάμε. Μία συνταγή από την Ιταλία.

Υλικά:

  • 600 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
  • 2 μεγάλα λεμόνια βιολογικά
  • 1 κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο

Οδηγίες:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο καλά από όλες τις μεριές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αφήνουμε λίγο να τσιγαριστεί και ρίχνουμε μέσα και το δεντρολίβανο. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το χυμό και το ζεστ από τα 2 λεμόνια. Αν χρειαστεί βάζουμε λίγο ζωμό από κοτόπουλο (1 ποτήρι). Σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά περίπου. Βγάζουμε το καπάκι και αφήνουμε να στύψει για 10 λεπτά.

empty alt

Γεμιστές ντομάτες με κινόα

Μία εναλλακτική πρόταση για γεμιστές ντομάτες.
empty alt

Χοιρινό με μανιτάρια

Απρόσμενοι συνδυασμοί υλικών δημιουργούν ένα εξωτικό πιάτο.
empty alt

Πέννες με ραγού μοσχαράκι και μελιτζάνες

Ένα ολοκληρωμένο γεύμα με απλά υλικά από τη κουζίνα σας. 
empty alt

Muffins με σοκολάτα και αμύγδαλο

Ένα γλυκό που μπορεί να συνοδεύσει όλες τις ώρες.
empty alt

Σαλάτα από σολομό

Μια σαλάτα που μυρίζει θάλασσα.
empty alt

Μελιτζάνες με μεσογειακό ταμπεραμέντο

Δοκομάστε μελιτζάνα με κατσικίσιο τυρί και σάλτσα ντομάτας.
empty alt

Σουτζουκάκια με σάλτσα ντομάτας

Το κλασικό πιάτο που υποκύπτουν όλοι.
empty alt

Ρολό κιμά με γαλοπούλα και σπανάκι

Βράστε το σπανάκι και το ρολάρουμε πάνω σε ζουμερές φέτες γαλοπούλας.
Back To Top