Μέτρια   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Ποτέ το κοτόπουλο δε σκανδάλιζε τόσο σε γεύση! 

Υλικά:

12 μπουτάκια κοτόπουλου

Τριμμένη φρυγανιά

Μαϊντανός

Για τη μαρινάδα:

500 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι

50 γραμμ. ροκφόρ, λιωμένο καλά με πιρούνι

50 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα

1/2 κ.σ. τριμμένη φρέσκια τζίντζερ

1/2 κ.γ. τριμμένο κύμινο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη (προαιρετικά)

1 κ.σ. μουστάρδα (κατά προτίμηση καυτερή)

1 πρέζα ρίγανη

3 λεμόνια (κατά προτίμηση λάιμ), χυμός και ξύσμα

50 ml ελαιόλαδο

Αλάτι

πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ με καπάκι, αναμείξτε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας. Πλύνετε και σκουπίστε τα μπουτάκια με χαρτί κουζίνας. Βάλτε τα στη μαρινάδα και αφήστε τα στο ψυγείο για 8-12 ώρες (και από την προηγούμενη ημέρα, αν θέλετε), γυρίζοντάς τα δυο τρεις φορές κατά καιρούς. Απλώστε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί ή απλώς λαδώστε το. Βάλτε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα πιάτο. Όπως είναι τα μπουτάκια με τη μαρινάδα περάστε τα ένα-ένα από την τριμμένη φρυγανιά και στρώστε τα με τη σειρά στο ταψί. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 20΄-30΄.

empty alt

Linguine με porcini και γαρίδες

Στριφογυρίστε το πιρούνι μέσα στα ζυμαρικά και πιάστε μια λαχταριστή μπουκιά. 
empty alt

Μανιτάρια πλευρώτους παναρισμένα

Γρήγορη και πανεύκολη συνταγή για τους λάτρεις των μανιταριών.
empty alt

Ρέβες με σπανάκι και ντομάτες

Αυτές οι σαρκώδεις ρίζες μπορούν να κάνουν την έκπληξη στο τραπέζι.
empty alt

Μους τυριού με ψητό κυδώνι

Μια... αγκαλιά υλικά ενώνονται για μια πανδαισία γεύσεων.
empty alt

Σπαγγέτι με αχινούς

Τα εκλεκτά όστρακα μπορούν να απογειώσουν ένα κλασικό σπαγγέτι.
empty alt

Crostini από λάδι με μους από λάχανο και mozzarella

Φέρτε κοντά το λάχανο και τη μοτσαρέλα και δε θα πιστεύετε τη γεύση.
empty alt

Κέικ μαρέγκα με αχλάδια και αμύγδαλα

Ενα κέικ διαφορετικό αλλά απολύτως γευστικό για τον καφέ ή το πρωινό.
empty alt

Ερωτικές μπουκιές

Όταν το μέλι, το ανθόνερο και η καρυδόψυχα τυναντούν το σουσάμι.
Back To Top