Μέτρια   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Ποτέ το κοτόπουλο δε σκανδάλιζε τόσο σε γεύση! 

Υλικά:

12 μπουτάκια κοτόπουλου

Τριμμένη φρυγανιά

Μαϊντανός

Για τη μαρινάδα:

500 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι

50 γραμμ. ροκφόρ, λιωμένο καλά με πιρούνι

50 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα

1/2 κ.σ. τριμμένη φρέσκια τζίντζερ

1/2 κ.γ. τριμμένο κύμινο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη (προαιρετικά)

1 κ.σ. μουστάρδα (κατά προτίμηση καυτερή)

1 πρέζα ρίγανη

3 λεμόνια (κατά προτίμηση λάιμ), χυμός και ξύσμα

50 ml ελαιόλαδο

Αλάτι

πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ με καπάκι, αναμείξτε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας. Πλύνετε και σκουπίστε τα μπουτάκια με χαρτί κουζίνας. Βάλτε τα στη μαρινάδα και αφήστε τα στο ψυγείο για 8-12 ώρες (και από την προηγούμενη ημέρα, αν θέλετε), γυρίζοντάς τα δυο τρεις φορές κατά καιρούς. Απλώστε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί ή απλώς λαδώστε το. Βάλτε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα πιάτο. Όπως είναι τα μπουτάκια με τη μαρινάδα περάστε τα ένα-ένα από την τριμμένη φρυγανιά και στρώστε τα με τη σειρά στο ταψί. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 20΄-30΄.

empty alt

Σπαγγέτι με γαρίδες και pesto

Το pesto με γαρίδες δίνουν ενα πρωτότυπο συνδυασμό που συνοδεύει άψογα το σπαγγέτι σας.
empty alt

Pasta με pesto vegan

Ένα εύκολο και γρήγορο pesto για να συνοδεύσετε τα ζυμαρικά σας.
empty alt

Σκαλοπίνια με ροζ πιπέρι

Ιδιαίτερη γευστική πρόταση που θα δώσει διαφορετική όψη στο τραπέζι σας.
empty alt

Σουφλέ με τόνο και μπρόκολο

Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι με αυτό το λαχανικό θα υποκύψουν σε αυτή την γεύση.
empty alt

Σάλτσα κοκτέιλ

Χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε ψάρι, γαρίδες και αστακό.
empty alt

Ταρτάρ από αβοκάντο, παντζάρι και πατάτες

Πατάτες, σχοινόπρασο, παντζάρι, αβοκάντο... Ετερόκλιτες γεύσεις σε μια. 
empty alt

Μελιτζανοσαλάτα

Αλλη μια επιλογή για τους λάτρεις της μελιτζάνας.
empty alt

Φοκάτσια jenovese

Το γενοβέζικο ψωμί που έχει βρει την θέση του στις κουζίνες του κόσμου.
Back To Top