Εύκολη   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Κρέμα από σοκολάτα και αμύγδαλο που μπορεί να συνοδεύσει όλες τις ώρες.

Υλικά:

  • 60 γρ. αλεύρι από ρύζι
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 600 γρ. γάλα από ρύζι
  • 1 στικ βανίλια
  • 100 γρ φλέικς αμυγδάλου
  • 1 πρέζα αλάτι

Οδηγίες:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με την ψίχα από τη βανίλια και το αλάτι. Αφήνουμε να πάρει βράση και αποσύρουμε. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κουβερτούρα τριμμένη. Βγάζουμε από τη φωτιά και δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο. Προσθέτουμε το ρυζάλευρο και σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε καλά προσέχοντας να μη σβολιάσει. Βάζουμε πάλι στη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να ξεκινήσει να πήξει. Βάζουμε σε 4 μπολάκια, αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει και γαρνίρουμε με τα φλέικς αμυγδάλου.

 

empty alt

Αμάρανθος και κινόα με ξηρούς καρπούς και λαχανικά

Ένα πιάτο με υψηλή θρεπτική αξία.
empty alt

Λουκάνικα με μανιτάρια

Μαγειρέψτε τόσο απλά τα λουκάνικα μαζί με τα μανιτάρια και όλοι θα θυμούνται το υπέροχο πιάτο σας!
empty alt

Μπριάμ

Μάθετε να εκτελείτε με ακρίβεια το κλασικό φαγητό της μαμάς.
empty alt

Carpaccio χταπόδι με μεσογειακές γεύσεις

Μεράκι και υπομονή απαιτεί η συνταγή αυτή αλλά προσφέρει μεγάλη ποσότητα και κυρίως γεύση.
empty alt

Μπουκίτσες από ρεβίθια και κουκουνάρι

Το θρεπτικό ρεβύθι συναντά τα κουκουνάρια, το κεφαλοτύρι και το αυγό.
empty alt

Ταρτάρ από αβοκάντο, παντζάρι και πατάτες

Πατάτες, σχοινόπρασο, παντζάρι, αβοκάντο... Ετερόκλιτες γεύσεις σε μια. 
empty alt

Κεφτεδάκια από κολοκύθια

Νόστιμα κεφτεδάκια από κρέας και κολοκύθια γεμισμένα με τυρί gouda.
empty alt

Κανόλι με κρέμα σοκολάτας και φουντουκιών

Ένα επιδόρπιο με καταγωγή από τη Σικελία, το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε και με άλλη γέμιση της αρεσκείας μας. 
Back To Top