Εύκολη   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Κρέμα από σοκολάτα και αμύγδαλο που μπορεί να συνοδεύσει όλες τις ώρες.

Υλικά:

  • 60 γρ. αλεύρι από ρύζι
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 600 γρ. γάλα από ρύζι
  • 1 στικ βανίλια
  • 100 γρ φλέικς αμυγδάλου
  • 1 πρέζα αλάτι

Οδηγίες:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με την ψίχα από τη βανίλια και το αλάτι. Αφήνουμε να πάρει βράση και αποσύρουμε. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κουβερτούρα τριμμένη. Βγάζουμε από τη φωτιά και δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο. Προσθέτουμε το ρυζάλευρο και σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε καλά προσέχοντας να μη σβολιάσει. Βάζουμε πάλι στη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να ξεκινήσει να πήξει. Βάζουμε σε 4 μπολάκια, αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει και γαρνίρουμε με τα φλέικς αμυγδάλου.

 

empty alt

Τσιπούρα με κρεμμύδια και σάλτσα κόκκινου κρασιού

Ειναι ο άλλος τρόπος για να απολαύσεις το ξεχωριστό αυτό ψάρι.
empty alt

Φακές με ντομάτα και μπούκοβο

Αυτές οι φακές μπορούν να γίνουν οι αγαπημένες σας.
empty alt

Τούρτα με ανανά

Μέσα και έξω από την τούρτα, υπερτερεί ο ανανάς.
empty alt

Σάλτσα κέτσαπ

Καιρός να φτιάξετε τη δική σας σπιτική κέτσαπ!
empty alt

Κρεατόπιτα

Πλούσια στη γεύση κρεατόπιτα, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
empty alt

Κροκέτες κοτόπουλο

Το κοτόπουλο αλλάζει μορφή από τις κλασικές συνταγές και γίνεται ένα εντυπωσιακό ορεκτικό.
empty alt

Σαλάτα με κριθάρι και λαχανικά

Σαλάτα χορταστική και απολύτως γευστική και υγιεινή.
empty alt

Πάστα φλώρα με ελαιόλαδο κρέμα από μήλο και φυστίκι

Η γλυκιά μας πάστα φλώρα μέσα σε φορμάκια.

Back To Top