Εύκολη   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Κρέμα από σοκολάτα και αμύγδαλο που μπορεί να συνοδεύσει όλες τις ώρες.

Υλικά:

  • 60 γρ. αλεύρι από ρύζι
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 600 γρ. γάλα από ρύζι
  • 1 στικ βανίλια
  • 100 γρ φλέικς αμυγδάλου
  • 1 πρέζα αλάτι

Οδηγίες:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με την ψίχα από τη βανίλια και το αλάτι. Αφήνουμε να πάρει βράση και αποσύρουμε. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κουβερτούρα τριμμένη. Βγάζουμε από τη φωτιά και δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο. Προσθέτουμε το ρυζάλευρο και σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε καλά προσέχοντας να μη σβολιάσει. Βάζουμε πάλι στη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να ξεκινήσει να πήξει. Βάζουμε σε 4 μπολάκια, αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει και γαρνίρουμε με τα φλέικς αμυγδάλου.

 

empty alt

Κοτόπουλο γεμιστό στο φούρνο με πατάτες

Πιο κλασική γεύση από το κοτόπουλο με τις πατάτες, δεν υπάρχει!
empty alt

Φασολάδα με μύδια

Μία εναλλακτική πρόταση για την αγαπημένη σε όλους φασολάδα.
empty alt

Burger από φακές

Ξεφύγετε από τα κλασικά μπέργκερ και δοκιμάστε τα μπέργκερ από φακές, είναι σούπερ!
empty alt

Σαλάτα αντσουγιάδα

Σε αυτή τη σαλάτα πρωταγωνιστεί η αντσούγια και μεταμορφώνει το πιάτο σε σαλάτα ή και ορεκτικό.
empty alt

Ρύζι με κοτόπουλο και λαχανικά

Ένα ελαφρύ και με πολλές βιταμίνες πιάτο, τρώγεται κρύο και ζεστό και μπορείτε να το πάρετε μαζί σας στο γραφείο.
empty alt

Γαρίδες με σκόρδο

Το δημοφιλές θαλασσινό στην πιο απλή αλλά γευστική εκδοχή του.
empty alt

Σπαγγέτι με αχινούς

Τα εκλεκτά όστρακα μπορούν να απογειώσουν ένα κλασικό σπαγγέτι.
empty alt

Χάμπουργκερ από γαλοπούλα

Μία εναλλακτική πρόταση για τα μπιφτέκια που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.

Back To Top