Μέτρια   Μερίδες : 8   21.01-04.59  

Ανοίξτε το μάτι της κουζίνας και ρίξτε στο τηγάνι τα υλικά για την κρέπα.

Υλικά:

100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

200 γρ. γάλα με χαμηλά λιπαρά

Ζεστ από 1 πορτοκάλι

Την ψίχα από 1 πορτοκάλι κομμένη σε τετραγωνάκια

1 κ.γ. φρουκτόζη

2 αχλάδια ώριμα

1 αυγό

1 κ.γ. κανέλα

20 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη

Οδηγίες:

Για τη ζύμη

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα μαζί με τη φρουκτόζη και το ζεστ από το πορτοκάλι, το αυγό και στο τέλος το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο για λίγο να ξεκουραστεί.

Παίρνουμε τα 2 αχλάδια, τα κόβουμε τετραγωνάκια και τα σοτάρουμε ελάχιστα σε ένα τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν. Τα περνάμε ύστερα στο μίξερ να γίνουν κρέμα και προσθέτουμε μέσα την ψίχα από τα πορτοκάλια και την κανέλα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με 22 εκ. διάμετρο ρίχνουμε μέσα με μία κουτάλα λίγο από τη ζύμη και ψήνουμε την κρέπα γυρνώντας τη και από τις 2 πλευρές. Μόλις είναι έτοιμη, τη βγάζουμε, απλώνουμε επάνω τη γέμιση, τυλίγουμε να γίνει σαν τρίγωνο και γαρνίρουμε με την τριμμένη κουβερτούρα.

empty alt

Λαβράκια με άγρια μανιτάρια

Αν ψάχνετε να βγάλετε λαβράκι, αυτή η συνταγή είναι για εσάς! 
empty alt

Σάλτσα Νάπολι

Η σάλτσα Νάπολη γίνεται γρήγορα, είναι απλή και μπορεί να συνοδεύσει το ζυμαρικό που σας αρέσει.
empty alt

Γεμιστό καλαμάρι

Καλαμάρια γεμιστά, ένα πιάτο νόστιμο και μία ξεχωριστή πρόταση για να απολαύσετε τα θαλασσινά σας.
empty alt

Κουνέλι με μπύρα

Το κουνέλι μεθάει με μπύρα, θυμάρι και βασιλικό. 
empty alt

Πέρκα φιλέτο στο φούρνο με πατάτες

Η πέρκα βρήκε το νόημά της δίπλα σε πατάτες, ελίες και την κάπαρη.
empty alt

Salsa Royal

Μία βάση από salsa royal που μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να γκρατινάρετε τα φαγητά και τα γλυκά σας.
empty alt

Μπακαλιάρος με κρασί

Το αγαπημένο ψάρι σε μια ακόμη γευστική πρόταση.
empty alt

Ριζότο με μελάνι από σουπιά

Το ριζότο που θα "γράψει" την δική του ιστορία στον ουρανίσκο σας.
Back To Top