Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Η διαφορετική γεύση του κοτόπουλου αναδυκνύεται με αυτή τη συνταγή

Υλικά:

100 γρ. κρεμμύδι κομμένο λεπτό καρέ

60 γρ. βούτυρο

60 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

200 γρ. αλεύρι σκληρό

1,7 λίτρα γάλα πλήρες

2 αυγά βρασμένα και καθαρισμένα κομμένα σε κυβάκια

450 γρ. μπουτάκια κοτόπουλο καθαρισμένα χωρίς λίπος και δέρμα

Οδηγίες:

Μέσα σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και βράζουμε μέσα το κοτόπουλο για 5 λεπτά. Στη συνέχεια βγάζουμε από μέσα το κοτόπουλο κρατώντας το γάλα. Αφού κρυώσει το κοτόπουλο, το κόβουμε σε κυβάκια. Σε μία άλλη κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο, το λάδι και το κρεμμύδι και αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι (να μην κοκκινίσει). Ύστερα ρίχνουμε το αλεύρι και δουλεύουμε το μείγμα με μία ξύλινη σπάτουλα προσέχοντας να μη σβολιάσει. Αφήνουμε να ψηθεί το αλεύρι για 2 λεπτά περίπου και ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά στο μείγμα προσέχοντας πάλι να μη σβολιάσει. Δουλεύουμε το μείγμα σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει ένα είδος κρεμώδους μπεσαμέλ. Ένα λεπτό πριν βγάλουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το αυγό και το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε και όταν γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, το βάζουμε σε μία λεκάνη, το αλείφουμε με λίγο βούτυρο να μην κάνει κρούστα και το σκεπάζουμε με μεμβράνη κάνοντας μία τρύπα για να αερίζεται. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ημέρα ώστε να σφίξει το μείγμα. Την επόμενη μέρα, πλάθουμε με το χέρι κροκέτες, τις περνάμε από ένα μικρό μείγμα με αλεύρι, αυγό και φρυγανιά τριμμένη και τις ρίχνουμε να τηγανιστούν σε ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσουν, χωρίς να έρθουν σε επαφή η μία με την άλλη και κολλήσουν.

empty alt

Πέννες Tunisina

Αυτές οι πέννες μπορεί να πάρουν θέση στο κυριακάτικο τραπέζι σας ή να τις προσφέρετε στους φίλους σας.
empty alt

Ζωμός ψαριού

Μπορείτε να διατηρήσετε το ζωμό ψαριού στην κατάψυξη μέσα σε παγοθήκες.
empty alt

Κέικ μαρέγκα με αχλάδια και αμύγδαλα

Ενα κέικ διαφορετικό αλλά απολύτως γευστικό για τον καφέ ή το πρωινό.
empty alt

Bonet

Αυτό το γλυκό γίνεται εύκολα και ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό "οπαδό" του είδους.
empty alt

Panzanella

Μια ξεχωριστή σαλάτα με βάση το ψωμί.
empty alt

Σούπα ρεβίθια

Σούπα ρεβίθια, διαχρονική και πεντανόστιμη.
empty alt

Κροκέτες κοτόπουλο

Το κοτόπουλο αλλάζει μορφή από τις κλασικές συνταγές και γίνεται ένα εντυπωσιακό ορεκτικό.
empty alt

Φιλετάκια από μπακαλιάρο με σπανάκι

Το δυναμωτικό σπανάκι συναντά τον θρεπτικό μπακαλιάρο και δημιουργούν μια γαστριμαργική μαγεία. 
Back To Top