Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Υπέροχη σούπα από αμύγδαλα για ένα διαφορετικό ορεκτικό.

Υλικά:

120 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα

120 γρ. ψωμί

80 ml ελαιόλαδο

30 ml ξύδι από σέρυ

2 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένες

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ τρίβουμε το ψωμί και ρίχνουμε λίγο κρύο νερό. Αφήνουμε 5 λεπτά. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα μαζί με το σκόρδο, προσθέτουμε και το ψωμί και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο κορδόνι μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο σαν αλοιφή. Προσθέτουμε έπειτα το ξύδι από σέρυ και λίγο κρύο νερό ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Αλατοπιπερώνουμε και φυλάμε στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει. Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγα αμύγδαλα φιλέ από πάνω.

empty alt

Σούπα με σπαράγγια

Γευτείτε τα σπαράγγια έτσι όπως δεν το έχετε τολμήσει ποτέ.
empty alt

Lemon curd

Αυτό το γλυκό το χρωστάμε στους Αγγλούς οι οποίοι θεωρούν τα λεμόνια πολύτιμα αφού δεν ευδοκιμούσαν στο νησί τους.
empty alt

Ρυζόγαλο

Αγαπημένο γλυκό για όλες τις ώρες της ημέρας.
empty alt

Μανιτάρια με πατάτες στο φούρνο

Το σπίτι θα μοσχομυρίσει με τις μυρωδιές που θα αναδυθούν. 
empty alt

Φιλετάκια από μπακαλιάρο με σπανάκι

Το δυναμωτικό σπανάκι συναντά τον θρεπτικό μπακαλιάρο και δημιουργούν μια γαστριμαργική μαγεία. 
empty alt

Μπισκότα σοκολάτας με τζίντζερ

Για το πρωινό, το απογευματινό σνακ και στα... κλεφτά.
empty alt

Τούρτα σοκολάτας

Ένα γλυκό με στρώσεις σοκολάτας και στο ενδιάμεσο τραγαγά μπισκότα.
empty alt

Ρολάκια από μαρούλι με τυρί Gorgonzola και καρυδόψιχα

Διαφορετικά ντολμαδάκια με φύλλα μαρουλιού.
Back To Top