Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Λαζάνια al pesto

0     

Λαζάνια al pesto

Βαθμός Δυσκολίας
  2
Μερίδες
  4
Ώρα μαγειρέματος
  3μμ-6:30μμ
ΜπεσαμέλΠαρμεζάναΠέστο

Υλικά

400 γρ. λαζάνια χωρίς γλουτένη

1 ½ λίτρο μπεσαμέλ

400 γρ. pesto

200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Οδηγίες

Σε μία κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα λαζάνια, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε πάνω σε μια πετσέτα να στεγνώσουν. Ανακατεύουμε το pesto με τη μπεσαμέλ χλιαρή (να μην είναι πολύ πηχτό το μείγμα). Βουτυρώνουμε ένα ταψί και κάνουμε μία πολύ λεπτή στρώση αρχικά με τη σάλτσα και ξεκινάμε τις υπόλοιπες στρώσεις με λαζάνια, σάλτσα (pesto και μπεσαμέλ), παρμεζάνα. Επαναλαμβάνουμε 4 φορές τελειώνοντας με την παρμεζάνα. Ψήνουμε στο φούρνο για 40 – 45 λεπτά ώσπου να πάρει χρώμα η παρμεζάνα.