Δύσκολη   Μερίδες : 6   12.31-15.00  

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μία μερίδα λαζάνια φτιαγμένα με πλούσιο ραγού από αρνί, λαχανικά και τυριά;

Υλικά:

250 γρ. Λαζάνια

6 αγκινάρες

3 αυγά

Χυμό από 2 λεμόνια

7 κ.σ. ελαιόλαδο

150 γρ. λαχανικά (καρότο, σέλινο, κρεμμύδι) ψιλοκομμένα

80 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

800 γρ. κιμά από αρνί

Αλάτι

Πιπέρι

½ ποτήρι λευκό κρασί

1 ποτήρι ζωμό κρέατος

Οδηγίες:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον κιμά. Τσιγαρίζουμε καλά να αλλάξει χρώμα και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε μέσα το ζωμό ζεστό. Αφήνουμε να βράσει για 20-30 λεπτά. Κόβουμε τις αγκινάρες σε λεπτές φέτες, ρίχνουμε από πάνω το χυμό από το ένα λεμόνι για να μη μαυρίσουν, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε μέσα στο κρέας. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 15 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ζωμό. Ελέγχουμε ξανά από αλάτι και πιπέρι. Ζεματίζουμε τα λαζάνια σε βραστό αλατισμένο νερό και τα κρατάμε στην άκρη απλώνοντάς τα σε ένα πανί να μη κολλήσουν. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και το χυμό από το άλλο λεμόνι.

Σε  ένα ταψί που έχουμε λαδώσει από κάτω απλώνουμε τα λαζάνια, από πάνω το ραγού με το αρνί και τις αγκινάρες, την κρέμα με τα αυγά και συνεχίζουμε κάνοντας 4 στρώσεις. Τελειώνουμε με την κρέμα και ρίχνουμε από πάνω λίγο ακόμη κεφαλοτύρι για να κάνει κρούστα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για τα πρώτα 30 λεπτά στους 180 βαθμούς και μετά ξεσκεπάζουμε και ανεβάζουμε στους 220 για 10 λεπτά να γκρατινάρει από πάνω.

empty alt

Κρεμμυδοκροκέτες

Ένας πεντανόστιμος μεζές για όλες τις ώρες, κάντε παραλλαγές προσθέτοντας τυρί τριμμένο στη γέμιση ή άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας. 
empty alt

Chicken pie

Κλείστε το νοστιμότατο κοτόπουλο μέσα σε δυο φύλλα κουρού.
empty alt

Κεφτεδάκια με κολοκύθια και βασιλικό

Πλάστε κεφτεδάκια με δροσερά κολοκυθάκια, βασιλικό και πολέντα.
empty alt

Τρουφάκια με σοκολάτα

Πανεύκολα και γρήγορα τρουφάκια με λίγα υλικά.
empty alt

Πέρκα φιλέτο στο φούρνο με πατάτες

Η πέρκα βρήκε το νόημά της δίπλα σε πατάτες, ελίες και την κάπαρη.
empty alt

CANEDERLI (Κεφτεδάκια από ψωμί και σπανάκι)

Ένα πρωτότυπο ορεκτικό για μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Σαλάτα με ρεβύθια, σπανάκι και σουσάμι (ζεστή)

Σερβίρεται ζεστή και πάντα τρώγεται με όρςξη.
empty alt

Τραγανές πατάτες με σκόρδο και σάλτσα από αβοκάντο

Τραγανές πατάτες με σάλτσα από αβοκάντο, ένας νέος συνδυασμός που προστίθεται στην υγιεινή διατροφή.

Back To Top