Δύσκολη   Μερίδες : 6   12.31-15.00  

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μία μερίδα λαζάνια φτιαγμένα με πλούσιο ραγού από αρνί, λαχανικά και τυριά;

Υλικά:

250 γρ. Λαζάνια

6 αγκινάρες

3 αυγά

Χυμό από 2 λεμόνια

7 κ.σ. ελαιόλαδο

150 γρ. λαχανικά (καρότο, σέλινο, κρεμμύδι) ψιλοκομμένα

80 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

800 γρ. κιμά από αρνί

Αλάτι

Πιπέρι

½ ποτήρι λευκό κρασί

1 ποτήρι ζωμό κρέατος

Οδηγίες:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον κιμά. Τσιγαρίζουμε καλά να αλλάξει χρώμα και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε μέσα το ζωμό ζεστό. Αφήνουμε να βράσει για 20-30 λεπτά. Κόβουμε τις αγκινάρες σε λεπτές φέτες, ρίχνουμε από πάνω το χυμό από το ένα λεμόνι για να μη μαυρίσουν, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε μέσα στο κρέας. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 15 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ζωμό. Ελέγχουμε ξανά από αλάτι και πιπέρι. Ζεματίζουμε τα λαζάνια σε βραστό αλατισμένο νερό και τα κρατάμε στην άκρη απλώνοντάς τα σε ένα πανί να μη κολλήσουν. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και το χυμό από το άλλο λεμόνι.

Σε  ένα ταψί που έχουμε λαδώσει από κάτω απλώνουμε τα λαζάνια, από πάνω το ραγού με το αρνί και τις αγκινάρες, την κρέμα με τα αυγά και συνεχίζουμε κάνοντας 4 στρώσεις. Τελειώνουμε με την κρέμα και ρίχνουμε από πάνω λίγο ακόμη κεφαλοτύρι για να κάνει κρούστα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για τα πρώτα 30 λεπτά στους 180 βαθμούς και μετά ξεσκεπάζουμε και ανεβάζουμε στους 220 για 10 λεπτά να γκρατινάρει από πάνω.

empty alt

Μοσχάρι γιαχνί

Ελληνικό, σπιτικό φαγητό ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια.
empty alt

Spaghetti με λεμόνι

Απλό και εύκολο πιάτο με εντυπωσιακή δροσορή γεύση.
empty alt

Φιλέτο γαλοπούλας με ακτινίδια και πορτοκάλια

Μια αναπάντεχη συνάντηση με happy end. 
empty alt

Μπισκότα σοκολάτας με τζίντζερ

Για το πρωινό, το απογευματινό σνακ και στα... κλεφτά.
empty alt

Χειμωνιάτικη καπονάτα

Χειμωνιάτικη σαλάτα που ευωδιάζει και χορταίνει.
empty alt

Μελιτζάνες a la parmezana

Υλικά: 3 μελιτζάνες 200 γρ. αλεύρι 2 μοτσαρέλες φρέσκες 400 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 200 γρ. πεκορίνο τριμμένο 300 γρ. σάλτσα ντομάτας ηλιέλαιο για τηγάνισμα Οδηγίες: Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση κάνοντας σχήμα ζέβρας, δηλαδή βγάζουμε μία λωρίδα δέρμα, μία όχι κ. λ. π. Την κόβουμε μακρόστενα ή ροδέλες ύψους 1...
empty alt

Γαρίδες σαγανάκι

Το θαλασσινό αυτό δεν θα σταματήσει να μας εκπλήσει.
empty alt

Τσιπούρα σε κρούστα από αλάτι

Τσιπούρα ψημένη μέσα στο αλάτι, απλό αλλά κυρίως εντυπωσιακό!
Back To Top