Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Η κανέλα δίνει το άρωμά της στο χοιρινό και απογειώνεται η γεύση του.

Υλικά:

1 λαιμό χοιρινό 800 γρ.

1 κρεμμύδι λεπτοκομμένο

Το ζεστ από 1 λεμόνι

1 κ.γ. κανέλα

1 ποτήρι λευκό κρασί

½ λίτρο ζωμό βοδινό

1 κ.γ. κορν φλάουρ

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το λαιμό από όλες τις μεριές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ζεστ από το λεμόνι, την κανέλα και ύστερα από 3 -4 λεπτά σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγά σιγά το ζωμό. Αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά με 1 ώρα. Μόλις είναι έτοιμο, βγάζουμε από την κατσαρόλα και κρατάμε στη ζέστη. Σουρώνουμε τη σάλτσα, τη βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και την πήγουμε με το κορν φλάουρ. Κόβουμε το κρέας σε λεπτές φέτες και γαρνίρουμε με τη σάλτσα.

empty alt

Πέννες Tunisina

Αυτές οι πέννες μπορεί να πάρουν θέση στο κυριακάτικο τραπέζι σας ή να τις προσφέρετε στους φίλους σας.
empty alt

Ζωμός ψαριού

Μπορείτε να διατηρήσετε το ζωμό ψαριού στην κατάψυξη μέσα σε παγοθήκες.
empty alt

Κέικ μαρέγκα με αχλάδια και αμύγδαλα

Ενα κέικ διαφορετικό αλλά απολύτως γευστικό για τον καφέ ή το πρωινό.
empty alt

Bonet

Αυτό το γλυκό γίνεται εύκολα και ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό "οπαδό" του είδους.
empty alt

Panzanella

Μια ξεχωριστή σαλάτα με βάση το ψωμί.
empty alt

Σούπα ρεβίθια

Σούπα ρεβίθια, διαχρονική και πεντανόστιμη.
empty alt

Κροκέτες κοτόπουλο

Το κοτόπουλο αλλάζει μορφή από τις κλασικές συνταγές και γίνεται ένα εντυπωσιακό ορεκτικό.
empty alt

Φιλετάκια από μπακαλιάρο με σπανάκι

Το δυναμωτικό σπανάκι συναντά τον θρεπτικό μπακαλιάρο και δημιουργούν μια γαστριμαργική μαγεία. 
Back To Top