Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Υλικά:

3 μελιτζάνες

200 γρ. αλεύρι

2 μοτσαρέλες φρέσκες

400 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

200 γρ. πεκορίνο τριμμένο

300 γρ. σάλτσα ντομάτας

ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση κάνοντας σχήμα ζέβρας, δηλαδή βγάζουμε μία λωρίδα δέρμα, μία όχι κ. λ. π. Την κόβουμε μακρόστενα ή ροδέλες ύψους 1 εκατοστού. Τις βάζουμε μέσα σε νερό με αλάτι ψιλό για να φύγει η πικράδα για 1 ώρα περίπου. Αφήνουμε να στραγγίξουν, τις περνάμε στη συνέχεια από το αλεύρι και τις τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο. Τις αφήνουμε να είναι λίγο σκληρές. Στραγγίζουμε καλά από το λάδι σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια σε ένα ταψί κάνουμε μία στρώση από τις μελιτζάνες. Από πάνω κάνουμε μία δεύτερη στρώση με σάλτσα ντομάτας και από πάνω μία στρώση με το πεκορίνο, την παρμεζάνα και τη μοτσαρέλα κομμένη σε ροδέλες. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία τουλάχιστον για 1 φορά ακόμα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180° για 10 – 15 λεπτά και στο τέλος τις βάζουμε λίγο στο γκριλ για να τις σερβίρουμε. Τρώγονται και κρύες.

empty alt

Σουβλάκια από σολομό

Σουβλάκια από σολομό μαριναρισμένα με σκόρδο και μουστάρδα. Ένα ιδιαίτερο ορεκτικό στο τραπέζι σας.
empty alt

Ριζότο alla parmezana

Αυτή η συνταγή είναι η βάση για όλα τα ριζότο.
empty alt

Ρυζόγαλο

Αγαπημένο γλυκό για όλες τις ώρες της ημέρας.
empty alt

Ριζότο primavera (ανοιξιάτικο)

Απρόσμενος συνδυασμός θαλασσινών και φρούτων προσφέρει μια γευστική σαλάτα.
empty alt

Αρωματική κρέμα από μελιτζάνα

Υπέροχο ντιπ από μελιτζάνα, μπορεί να συνοδεύσει πολλά πιάτα σας.
empty alt

Γεμιστο μοσχαράκι με λάχανο και μανιτάρια

Μια πανδαισία γεύσεων, υλικών και αρωμάτων σε ένα πιάτο.
empty alt

Μελιτζανοσαλάτα

Αλλη μια επιλογή για τους λάτρεις της μελιτζάνας.
empty alt

Γκρατέν από πατάτες παντσέτα και τυρί μετσοβόνε

Σερβίρεται ζεστό, φτιάχνεται εύκολα και η γεύση του διαρκεί μέχρι το επόμενο πιάτο.

Back To Top