Εύκολη   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Ορεκτικό με την γεύση του συνδυασμού κουκουναριών και σταφίδας.

Υλικά:

10 μελιτζάνες μικρές κομμένες στη μέση κατά μήκος

Χυμός από 1 λεμόνι

250 ml ελαιόλαδο

30 ml ξύδι μπαλσάμικο

2 γαρίφαλα

20 γρ. κουκουνάρι

20 γρ. σταφίδες

15 γρ. ζάχαρη

Λίγο μπούκοβο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Βάζουμε τις μελιτζάνες με λίγο ελαιόλαδο σε ένα ταψί με την κομμένη μεριά προς τα πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ για 10-12 λεπτά μέχρι να σκουρύνουν. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε μέσα το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ξύδι, τα γαρίφαλα, το κουκουνάρι, τις σταφίδες και τη ζάχαρη μαζί με το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και ανακατευουμε πολύ καλά ώστε να γίνει μια μαρινάτα. Μόλις είναι έτοιμες οι μελιτζάνες τις σερβίρουμε σε ένα πιάτο και τις περιχύνουμε με τη μαρινάτα. Αφήνουμε να κρυώσουν και να τραβήξουν τα αρώματα γυρίζοντάς τες και από τις δύο πλευρές. Σερβίρονται κρύες.

empty alt

Zabaione

Αυτό το γλυκό το δημιούργησαν οι ιταλοί αλλά πέρασε και στην γαλλική κουζίνα ως ζαμπαγιόν.
empty alt

Μπακαλιάρος με πράσα

Ο μπακαλιάρος πιο νόστιμος από ποτέ!
empty alt

Ρύζι αρωματισμένο με μανιτάρια τσουκνίδα και ντομάτα

Εμπιστευτείτε την τσουκνίδα να πλαισιώσει άρτια τα μανιτάρια και το ρύζι.
empty alt

Μους τυριού με ψητό κυδώνι

Μια... αγκαλιά υλικά ενώνονται για μια πανδαισία γεύσεων.
empty alt

Αρωματικό τυρόψωμο

Πεντανόστιμο τυρόψωμο με ξεχωριστό άρωμα ιδανικό για πρωινό και σνακ. 
empty alt

Κρέμα από σοκολάτα

Κρέμα από σοκολάτα και αμύγδαλο που μπορεί να συνοδεύσει όλες τις ώρες.
empty alt

Γαρίδες με πολύχρωμες πιπεριές

Το αγαπημένο θαλασσινό σε γευστική και χρωματική αρμονία με τις πιπεριές.
empty alt

Λαιμός χοιρινός στην κατσαρόλα με κανέλα

Η κανέλα δίνει το άρωμά της στο χοιρινό και απογειώνεται η γεύση του.
Back To Top