Μέτρια   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Δοκομάστε μελιτζάνα με κατσικίσιο τυρί και σάλτσα ντομάτας.

Υλικά:

400 γραμμ. μελιτζάνες

300 γραμμ. σάλτσα ντομάτας

200 γραμμ. Τυρί φέτα από κατσικίσιο τυρί, τριμμένη

4 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

ελαιόλαδο

τριμμένη φρυγανιά

Οδηγίες:

Πλύνετε και κόψτε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες, τηγανιστέ τις σε ζεστό λάδι και βάλτε τις πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίζουν. Λαδώστε ελαφρά ένα πιρέξ και πασπαλίστε με τριμμένη φρυγανιά. Απλώστε μια στρώση μελιτζάνες και μια τυρί, πασπαλίστε με μαϊντανό και περιχύστε με λίγες κουταλιές σάλτσα ντομάτας. Επαναλάβετε τις στρώσεις, τελειώνοντας με τυρί και μαϊντανό. Περιχύστε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας. Βάλτε το πιρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15΄, μέχρι να τραβήξει η σάλτσα. Σερβίρονται ζεστές, γαρνιρισμένες με φυλλαράκια μαϊντανού.

Ιδέα: Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε και τις πιπεριές.

 

empty alt

Πανφόρτε σοκολάτας

Αγαπημένο ιταλικό κέικ με ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και αποξηραμένα φρούτα. 
empty alt

Λουκάνικα με μανιτάρια

Μαγειρέψτε τόσο απλά τα λουκάνικα μαζί με τα μανιτάρια και όλοι θα θυμούνται το υπέροχο πιάτο σας!
empty alt

Γαλοπούλα με πορτοκάλι

Αν σας αρέσει το άρωμα πορτοκαλιού στα φαγητά σας, ο συνδυασμός του με τη γαλοπούλα θα σας ενθουσιάσει. 
empty alt

Ταλιατέλες με σπαράγγια

Επιλέξτε αν θέλετε άλλο ζυμαρικό, τα σπαράγγια συνδυάζονται τέλεια με όλα!
empty alt

Πασχαλινή πίτα με αυγά και αγκινάρες

Φανταστική παραδοσιακή ιταλική πίτα για τις ημέρες του Πάσχα με χειροποίητο τραγανό φύλλο. Μπορείτε να τη σερβίρετε και ζεστή και κρύα.
empty alt

Πατάτες baby με κόκκινη πιπεριά

Αλλη μια πρόταση για τις αγαπημένες πατάτες.
empty alt

Σούπα με καρότα

Υπέροχη καροτόσουπα με λεπτή γεύση και πλούσια υφή.
empty alt

Ριζότο primavera (ανοιξιάτικο)

Απρόσμενος συνδυασμός θαλασσινών και φρούτων προσφέρει μια γευστική σαλάτα.
Back To Top