Εύκολη   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Το πιάτο που συνδυάζει θαλασσινά και ξηρούς καρπούς.

Υλικά:

48 μύδια με χοντρό περίβλημα

125 γρ. μαλακό βούτυρο

100 γρ. αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη

2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

2 σκελίδες σκόρδο

½ ματσάκι μαϊντανό

Χοντρό αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 250°C. Ξεπλένουμε τα μύδια και τα βάζουμε σε μία χύτρα για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να ανοίξουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και πετάμε τα άδεια κοχύλια. Λιώνουμε το βούτυρο με το πιρούνι, προσθέτουμε την κοπανισμένη αμυγδαλόψιχα, το σκόρδο λιωμένο, το σκόρδο λιωμένο, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, την τριμμένη φρυγανιά και 2 κουταλιές από το ζωμό του μαγειρέματος των μυδιών φιλτραρισμένο και ρίχνουμε και πιπέρι. Γεμίζουμε κάθε μύδι με αυτό το μείγμα βουτύρου. Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα ταψάκι στρωμένο με χοντρό αλάτι. Βάζουμε στο φούρνο να ροδίσουν για 5 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.

empty alt

Πουρές από κουκιά

Ένα πιάτο με υψηλή διατροφική αξία.
empty alt

Σούπα από όσπρια

Η συνταγή που θα λατρέψουν όλες οι μαμάδες μαζί με τα παιδιά!
empty alt

Σουβλάκια από σεϊτάν

Είστε vegan; Τα σουβλάκια από σεϊτάν θα γίνουν το αγαπημένο σας ορεκτικό!
empty alt

Πέννες με καρύδια

Πασπαλίστε τις πέννες με παρμεζάνα και αφήστε τα υπόλοιπα να εξελιχθούν μόνα τους. 
empty alt

Σάλτσα Νάπολι

Η σάλτσα Νάπολη γίνεται γρήγορα, είναι απλή και μπορεί να συνοδεύσει το ζυμαρικό που σας αρέσει.
empty alt

Ριζότο με μετσοβόνε, φυστίκι και καρυδόψιχα

Να τι συμβαίνει όταν ένα ριζότο συναντά γευστικούς ξηρούς καρπούς.
empty alt

Παπαρδέλες με μανιτάρια και ροκφόρ

Παπαρδέλες με ανεπάντεχο συνδυασμό υλικών όπως τα μανιτάρια, το ροκφόρ και τα φυστίκια αιγίνης.
empty alt

Χωριάτικη πίτα με πατάτα και σπανάκι

Μία πίτα που φέρνει κοντά τις αγαπημένες μας γεύσεις
Back To Top