Εύκολη   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Το πιάτο που συνδυάζει θαλασσινά και ξηρούς καρπούς.

Υλικά:

48 μύδια με χοντρό περίβλημα

125 γρ. μαλακό βούτυρο

100 γρ. αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη

2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

2 σκελίδες σκόρδο

½ ματσάκι μαϊντανό

Χοντρό αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 250°C. Ξεπλένουμε τα μύδια και τα βάζουμε σε μία χύτρα για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να ανοίξουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και πετάμε τα άδεια κοχύλια. Λιώνουμε το βούτυρο με το πιρούνι, προσθέτουμε την κοπανισμένη αμυγδαλόψιχα, το σκόρδο λιωμένο, το σκόρδο λιωμένο, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, την τριμμένη φρυγανιά και 2 κουταλιές από το ζωμό του μαγειρέματος των μυδιών φιλτραρισμένο και ρίχνουμε και πιπέρι. Γεμίζουμε κάθε μύδι με αυτό το μείγμα βουτύρου. Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα ταψάκι στρωμένο με χοντρό αλάτι. Βάζουμε στο φούρνο να ροδίσουν για 5 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.

empty alt

Ριζότο alla carbonara

Αυτή η συνταγή είναι για τους φανατικούς της ιταλικής κουζίνας. 
empty alt

Πέννες με pesto από φυστίκι

Μια συνταγή... pesto και έγινε.
empty alt

Γκουρμέ σουβλάκια

Η πιο φάνκι εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού εδέσματος.
empty alt

Κεφτεδάκια με τόνο και κολοκύθια

Τα νόστιμα κεφτεδάκια δε γίνονται μόνο με κρέας... Δοκιμάστε τα με τόνο και κολοκύθι, πραγματική απόλαυση!
empty alt

Κέικ

Αυτό το γλυκό έχει πολλές παραλλαγές αλλά ας μην ξεχνάμε τη βασική του.
empty alt

Ρολό σε κρούστα από καλαμπόκι

Ιδιαίτερη συνταγή για ρολό κιμά, συνδυάζεται άψογα με τα φλέικς καλαμποκιού.
empty alt

Burger από φακές

Ξεφύγετε από τα κλασικά μπέργκερ και δοκιμάστε τα μπέργκερ από φακές, είναι σούπερ!
empty alt

Τιμπάλ μελιτζάνας

Εντυπωσιακό τόσο από την εμφάνιση όσο και από τη γεύση.
Back To Top