Εύκολη   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Το πιάτο που συνδυάζει θαλασσινά και ξηρούς καρπούς.

Υλικά:

48 μύδια με χοντρό περίβλημα

125 γρ. μαλακό βούτυρο

100 γρ. αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη

2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

2 σκελίδες σκόρδο

½ ματσάκι μαϊντανό

Χοντρό αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 250°C. Ξεπλένουμε τα μύδια και τα βάζουμε σε μία χύτρα για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να ανοίξουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και πετάμε τα άδεια κοχύλια. Λιώνουμε το βούτυρο με το πιρούνι, προσθέτουμε την κοπανισμένη αμυγδαλόψιχα, το σκόρδο λιωμένο, το σκόρδο λιωμένο, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, την τριμμένη φρυγανιά και 2 κουταλιές από το ζωμό του μαγειρέματος των μυδιών φιλτραρισμένο και ρίχνουμε και πιπέρι. Γεμίζουμε κάθε μύδι με αυτό το μείγμα βουτύρου. Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα ταψάκι στρωμένο με χοντρό αλάτι. Βάζουμε στο φούρνο να ροδίσουν για 5 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.

empty alt

Ρολάκια από μαρούλι με τυρί Gorgonzola και καρυδόψιχα

Διαφορετικά ντολμαδάκια με φύλλα μαρουλιού.
empty alt

Σαλάτα από κοτόπουλο

Κλασική και πεντανόστιμη σαλάτα.
empty alt

Χρωματιστά ζελεδάκια φρούτων

Αυτά τα ζελεδάκια θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!
empty alt

Ρυζόγαλο

Αγαπημένο γλυκό για όλες τις ώρες της ημέρας.
empty alt

Σούπα ρεβίθια

Σούπα ρεβίθια, διαχρονική και πεντανόστιμη.
empty alt

Μανιταρόσουπα

Μανιταρόσουπα από τον Έκτορα Μποτρίνι. Απολαυστική και χορταστική σούπα μανιταριών.
empty alt

Κοτόπουλο με μουστάρδα

Κοτόπουλο στο φούρνο με μουστάρδα, γιαούρτι και λοιπές νοστιμιές.
empty alt

Μελιτζάνα με φιλέτο χοιρινού με μυρωδικά

Το κλασικό χοιρινό αποκτά μια νέα διάσταση όταν συνδυαστεί με μελιτζάνα και μυρωδικά.
Back To Top