Μέτρια   Μερίδες : 4   10.01-12.30  

Πανεύκολα, νόστιμα και αφράτα pancakes.

Υλικά:

  • 120 γρ. ρυζάλευρο
  • 80 γρ. αλεύρι από πατάτα ή κορν φλάουρ
  • 120 γρ. πεκορίνο τριμμένο
  • 40 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 40 γρ. κατίκι Δομοκού
  • 1 πατάτα βρασμένη σε πουρέ
  • 2 αυγά
  • 280 γρ. γάλα
  • 40 γρ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. μπέκιν πάουντερ gluten free
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε τα 2 άλευρα και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην κάνει σβόλους. Προσθέτουμε τα αυγά, αλάτι και πιπέρι. Μέσα στο μίξερ δουλεύουμε το πεκορίνο, το κεφαλοτύρι, τον πουρέ πατάτας, το κατίκι Δομοκού και το σχοινόπρασο. Ρίχνουμε το μείγμα με τα τυριά μέσα στο μείγμα με το αλεύρι. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τα pancales. Τρώγονται ζεστά.

empty alt

Crostini από λάδι με μους από λάχανο και mozzarella

Φέρτε κοντά το λάχανο και τη μοτσαρέλα και δε θα πιστεύετε τη γεύση.
empty alt

Γλυκάκια με παντεσπάνι και σοκολάτα

Γαργαλιστική σοκολάτα και δροσερή κρέμα γάλακτος δένουν ερωτικά με μερικές σταγόνες λεμόνι.
empty alt

Πιροσκί

Παραδοσιακά ποντιακά πιροσκί, τέλεια στη γεύση, φανταστικά στην εμφάνιση.
empty alt

Γεμιστές ντομάτες με κινόα

Μία εναλλακτική πρόταση για γεμιστές ντομάτες.
empty alt

Πολύχρωμες Φαρφάλες με κρέμα γάλακτος

Ζυμαρικά σε παιχνιδιάρικα χρώματα και ζωηρές γεύσεις. 
empty alt

Κρακεράκια τυριού

Σπιτικά, τραγανά κρακεράκια τυριού, το απόλυτο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας. 
empty alt

Tagliolini Portovenere

Γευστική αρμονία ζυμαρικών, λαχανικών και θαλασσινών σε ένα πιάτο.
empty alt

Σούπα με σπαράγγια

Γευτείτε τα σπαράγγια έτσι όπως δεν το έχετε τολμήσει ποτέ.
Back To Top