Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Η πλούσια γεύση των τυριών σε ένα ξεχωριστό συνδυασμό.

Υλικά:

400 γρ. πέννες rigate

100 γρ.  τυρί gorgonzola

100 γρ. emental

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

100 γρ. τυρί fontina

200 γρ. γάλα πλήρες

100 γρ. κρέμα γάλακτος

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Ξύσμα από 1 λεμόνι

Αλάτι

1 πρέζα άσπρο πιπέρι

Οδηγίες:

Κόβομε τα τρία τυριά σε κυβάκια (η παρμεζάνα είναι τριμμένη). Παίρνουμε μία κατσαρόλα και βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε και τα 4 τυριά και ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να λιώσουν και να γίνει μια κρέμα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα λεμονιού. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια al dente, τα σουρώνουμε, κρατώντας λίγο από το νερό και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα τυριά και τα υπόλοιπα υλικά. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά και προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται από αυτό που έχουμε κρατήσει, ώστε να παραμείνει κρεμώδης.

 

empty alt

Φιλέτο με πιπέρι πράσινο

Μια πρωτότυπη συνταγή με πιπέρια που δίνουν μια ιδιαίτερη σπιρτάδα στο κρέας.
empty alt

Ριζότο με φράουλες

Τα ετερόνυμα έλκονται και στο πιάτο!
empty alt

Brownie με μαύρα φασόλια και σοκολάτα

Κι όμως τα μαύρα φασόλια τρώγονται και αλλιώς.
empty alt

Zabaione

Αυτό το γλυκό το δημιούργησαν οι ιταλοί αλλά πέρασε και στην γαλλική κουζίνα ως ζαμπαγιόν.
empty alt

Ψαρονέφρι με θυμάρι

Με ελάχιστα υλικά και λίγο χρόνο προετοιμασίας δημιουργείτε ένα υπέροχο πιάτο.
empty alt

Cupcakes με αβοκάντο

Ένα εξωτικό φρούτο στο γλυκό σας.
empty alt

Φωλιές στο φούρνο με γλώσσα και αγκινάρα

Η απογείωση ενός ταπεινού ψαριού με την σωστή συνταγή.
empty alt

Κρέμα από ρεβίθια και τραγανό σπεκ

Απαλή και γεμάτη κρέμα από ρεβίθια, συνοδευμένη με τραγανό σπεκ. Ένα όμορφο χορταστικό πιάτο στο τραπέζι σας.
Back To Top