Εύκολη   Μερίδες : 2   12.31-15.00  

Εύκολο, καθημερινό πιάτο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά:

4 πατάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες

50 ml γάλα πλήρες φρέσκο

150 γρ. τυρί ένταμ χοντροκομμένο

50 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι

2 αυγά

50 ml γάλα εβαπορέ

Λίγο βούτυρο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα μικρό πυρέξ βάζουμε το γάλα και στρώνουμε μία σειρά από τις μισές πατάτες. Ρίχνουμε από πάνω το ένταμ ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας και από πάνω βάζουμε άλλη μία στρώση με τις υπόλοιπες πατάτες. Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και από πάνω περιχύνουμε με τα 2 αυγά που τα έχουμε χτυπήσει μέσα στο γάλα εβαπορέ. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο βούτυρο λιωμένο από πάνω. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.

empty alt

Γαλακτομπούρεκο

Παραδοσιακό και αγαπημένο γαλακτομπούρεκο με τραγανά φύλλα και υπέροχη γεύση.
empty alt

Spaghetti με λεμόνι

Απλό και εύκολο πιάτο με εντυπωσιακή δροσορή γεύση.
empty alt

Κεφτεδάκια από ξιφία

Πρωτότυπα κεφτεδάκια.
empty alt

Γκρατέν από πατάτες παντσέτα και τυρί μετσοβόνε

Σερβίρεται ζεστό, φτιάχνεται εύκολα και η γεύση του διαρκεί μέχρι το επόμενο πιάτο.
empty alt

Μοσχαράκι γάλακτος με κρέμα από μπρόκολο

Συνδυάζει τα θρεπτικά στοιχεία του μπρόκολο με την υπέροχη γεύση του κρέατος. 
empty alt

Rigatoni με χταπόδι

Πέννες με χταπόδι, γευστικό και υπέροχα αρωματισμένο από το λευκό κρασί.
empty alt

Σαλάτα αντσουγιάδα

Σε αυτή τη σαλάτα πρωταγωνιστεί η αντσούγια και μεταμορφώνει το πιάτο σε σαλάτα ή και ορεκτικό.
empty alt

Zabaione

Αυτό το γλυκό το δημιούργησαν οι ιταλοί αλλά πέρασε και στην γαλλική κουζίνα ως ζαμπαγιόν.
Back To Top