Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Πέννες με σπανάκι, λουκάνικο και καρυδόψιχα

0     

Πέννες με σπανάκι, λουκάνικο και καρυδόψιχα

Βαθμός Δυσκολίας
  2
Μερίδες
  4
Ώρα μαγειρέματος
  3μμ-6:30μμ
ΖυμαρικάΚαρυδόψιχαΚρεμμύδιΛουκάνικοΜπεσαμέλ

Υλικά

500 γρ. πέννες rigate

3 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε ροδέλες

½ κιλό φρέσκο σπανάκι καθαρισμένο

100 γρ. καρυδόψιχα

1 κρεμμύδι λεπτοκομμένο

50 γρ. ελαιόλαδο

100 γρ. μπεσαμέλ

50 γρ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σπανάκι μέχρι να βγάλει και να πιει τα νερά του. Μετά προσθέτουμε και τα λουκάνικα. Ρίχνουμε μέσα τη μπεσαμέλ και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει για 2 – 3 λεπτά. Σε μία κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πέννες, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Τέλος προσθέτουμε την καρυδόψιχα και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά να δέσουν. Σερβίρουμε βάζοντας από πάνω τριμμένη παρμεζάνα.