Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Πέννες Pulcinella

0     

Πέννες Pulcinella

Βαθμός Δυσκολίας
  2
Μερίδες
  2
Ώρα μαγειρέματος
  3μμ-6:30μμ
Κρέμα γάλακτοςΛαχανικάΜπαχαρικά

Υλικά

300 γρ. Πέννες

½ κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες

200 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

200 γρ. κρέμα γάλακτος

120 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες

Τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας. Σε μία κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το μπέικον. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 4 περίπου λεπτά. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πέννες, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Σοτάρουμε και σερβίρουμε με το φρέσκο μαϊντανό.