Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Συνδυασμός χοιρινού και μοσχάρι με μακαρόνια σε γεύση που θα ξαφνιάσει.

Υλικά:

600 γρ. κρέας από μοσχάρι, μοσχαράκι γάλακτος και χοιρινό ανάμεικτακομμένα σε κυβάκια και χτυπημένα με ένα βαρύ μαχαίρι

250 γρ. κρεμμύδι σοταρισμένο μαζί με

2 φέτες μπέικον κομμένο κυβάκια

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας

Ελαιόλαδο

1 κουταλάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Ζωμό λαχανικών (όσο χρειάζεται)

Αλάτι

Οδηγίες:

Ζεσταίνουμε 1 κουτάλι βούτυρο και σοτάρουμε το κρέας για 4 λεπτά έως ότου να ροδίσει. Προσθέτουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι μαζί με το μπέικον και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Μόλις βράσει λίγο και φύγει η οξύτητα, προσθέτουμε τη ντομάτα. Βράζουμε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Κατά τη διάρκεια προσθέστε λίγο ζωμό λαχανικών, αν έχετε κάποια προτίμηση σε κάποιο μπαχαρικό, 1 φύλλο δάφνη και αφήστε το να σιγοβράσει στο μάτι του καφέ έως ότου το κρέας μαλακώσει και η σάλτσα έχει χυλώσει.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του ραγού, αυτή είναι μία εύκολη και σύντομη.

empty alt

Ριζότο με μανιτάρια porcini

Μια σχετικά εύκολη και γευστική συνταγή για ένα εντυπωσιακό κυρίως πιάτο.
empty alt

Σάλτσα Νάπολι

Η σάλτσα Νάπολη γίνεται γρήγορα, είναι απλή και μπορεί να συνοδεύσει το ζυμαρικό που σας αρέσει.
empty alt

Μους με καφέ και καρύδια

Ένα "δυναμικό" μους όπου πρωταγωνιστούν ο καφές και τα καρύδια.
empty alt

Spaghetti paglia e fieno

Γεύση από θάλασσα που μεταμορφώνει τα ζυμαρικά.
empty alt

Βακαλάος από την Ιταλία

Βακαλάος με ιταλικό αέρα και φυσικά φίνα γεύση.
empty alt

Ριζότο alla milanese (κίτρινο)

Αυτό το ριζότο έχει ιδιαίτερη γεύση και μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας.
empty alt

Ρύζι μαύρο με σκόρδο λεμόνι και ντομάτα

Η αγαπημένη τροφή των Κινέζων, σε ένα πιάτο που μυρίζει Ελλάδα.
empty alt

Βελουτέ από μπρόκολο

Το μπρόκολο σούπα για τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα.
Back To Top