Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Συνδυασμός χοιρινού και μοσχάρι με μακαρόνια σε γεύση που θα ξαφνιάσει.

Υλικά:

600 γρ. κρέας από μοσχάρι, μοσχαράκι γάλακτος και χοιρινό ανάμεικτακομμένα σε κυβάκια και χτυπημένα με ένα βαρύ μαχαίρι

250 γρ. κρεμμύδι σοταρισμένο μαζί με

2 φέτες μπέικον κομμένο κυβάκια

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας

Ελαιόλαδο

1 κουταλάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Ζωμό λαχανικών (όσο χρειάζεται)

Αλάτι

Οδηγίες:

Ζεσταίνουμε 1 κουτάλι βούτυρο και σοτάρουμε το κρέας για 4 λεπτά έως ότου να ροδίσει. Προσθέτουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι μαζί με το μπέικον και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Μόλις βράσει λίγο και φύγει η οξύτητα, προσθέτουμε τη ντομάτα. Βράζουμε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Κατά τη διάρκεια προσθέστε λίγο ζωμό λαχανικών, αν έχετε κάποια προτίμηση σε κάποιο μπαχαρικό, 1 φύλλο δάφνη και αφήστε το να σιγοβράσει στο μάτι του καφέ έως ότου το κρέας μαλακώσει και η σάλτσα έχει χυλώσει.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του ραγού, αυτή είναι μία εύκολη και σύντομη.

empty alt

Ζελέ με φράουλες και σαντιγί

Τι γυρεύει η φράουλα μέσα σε μια θάλασσα από ζελέ: την απόλαυση! 
empty alt

Ριζότο alla milanese (κίτρινο)

Αυτό το ριζότο έχει ιδιαίτερη γεύση και μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας.
empty alt

Φιλέτο ψαριού με σάλτσα από ελιές

Η μαγεία της μαγειρικής βρίσκεται στο «πάντρεμα» ετερόκλιτων υλικών. 
empty alt

Ρύζι με θαλασσινά

Γαρίδες, μύδια, καραβίδες, αστακός πάνω και γύρω από σπυρωτό ρύζι. 
empty alt

Λαζάνια με μορταδέλα

Βάλτε τα λαζάνια στη κατσαρόλα και αφήστε τα να κάνουν τη μαγεία. 
empty alt

Pancakes με φρούτα του δάσους

Λαχταριστά pancakes για όλες τις ώρες της ημέρας.
empty alt

Σαλάτα με όσπρια, μελιτζάνα και μπέικον

Τα όσπρια σε μια εναλλακτική εκδοχή γίνονται πιο ελκυστικά.
empty alt

Σοκολατένια μους

Εύκολη και γρήγορη σπιτική μους σοκολάτας για ένα τέλειο επιδόρπιο.

Back To Top