Μέτρια   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Το μυστικό σε αυτό το ξεχωριστό πιάτο είναι ο συνδυασμός ανεπάντεχων υλικών.

Υλικά:

400 γρ. ρύζι

300 γρ. κολοκύθα βρασμένη και περασμένη στο μίξερ

180 γρ. βούτυρο (100 γρ. στην αρχή και 80 γρ. για το δέσιμο)

1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλο

1 εσαλότ ψιλοκομμένο

50 γρ. amaretti μπισκότο

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 σφηνάκι amaretto di Saronno

100 γ. παρμεζάνα τριμμένη

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα φαρδύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το εσαλότ, τον πουρέ κολοκύθας, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Ύστερα, ρίχνουμε μέσα το ρύζι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε καλά μέχρι να εξατμιστεί. Σε μία κατσαρόλα έχουμε βάλει το ζωμό να βράζει και ξεκινάμε να τον ρίχνουμε κουτάλα κουτάλα μέσα στο ρύζι, πάντα σε αρκετή φωτιά. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια. Μετά από 20 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τελειώνουμε, δένοντας με το υπόλοιπο βούτυρο την παρμεζάνα και το σφηνάκι amaretto. Το σκεπάζουμε για 2 -3 λεπτά να ξεκουραστεί και το σερβίρουμε γαρνίροντας με το μπισκότο που το έχουμε κάνει σκόνη.

empty alt

Σουβλάκια από σεϊτάν

Είστε vegan; Τα σουβλάκια από σεϊτάν θα γίνουν το αγαπημένο σας ορεκτικό!
empty alt

Λαζάνια με μανιτάρια

Βάλτε τα μανιτάρια ανάμεσα σε λαζάνια και εντυπωσιάστε. 
empty alt

Πάπια με σάλτσα πορτοκάλι

Πάπια με πορτοκάλι..συνδυασμός που απογειώνει τη γεύση. Τολμήστε το!
empty alt

Κολοκυθόσουπα

Λαχταριστή και κρεμώδης κολοκυθόσουπα ιδανική για το χειμώνα
empty alt

Πασχαλινή πίτα με αυγά και αγκινάρες

Φανταστική παραδοσιακή ιταλική πίτα για τις ημέρες του Πάσχα με χειροποίητο τραγανό φύλλο. Μπορείτε να τη σερβίρετε και ζεστή και κρύα.
empty alt

Παθιασμένες μπουκίτσες με σολομό

Το πάθος ανοίγει με την όρεξη...
empty alt

Σαρδέλα γεμιστή

Οι ταπεινές σαρδέλες σε μια υπέροχη συνταγή για ένα ωραίο ορεκτικό.
empty alt

Τιμπάλ μελιτζάνας

Εντυπωσιακό τόσο από την εμφάνιση όσο και από τη γεύση.
Back To Top