Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Τα πιο γευστιά "λουλούδια" στο πιάτο σας με το πάντα  αγαπημένο ριζότο.

Υλικά:

400 γρ. ρύζι

5 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες

20 – 25 λουλούδια

50 γρ. ελαιόλαδο και 100 γρ. για να τηγανίσουμε τα κολοκυθάκια

1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδο

½ ποτήρι λευκό κρασί

150 γ. παρμεζάνα τριμμένη

100 γρ. τυρί φιλαδέλφια

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα φαρδύ τηγάνι, τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κρατάμε στη ζέστη. Παίρνουμε τα λουλούδια και τα βάζουμε στο ίδιο τηγάνι, προσθέτοντας το σκόρδο και σκεπάζουμε για 2 – 3 λεπτά έως ότου να μαραθούν. Ξεσκεπάζουμε, ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να πιουν το νερό (5 λεπτά περίπου). Σε ένα άλλο τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε πολύ καλά. Ύστερα ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το τοστάρουμε για 3 – 4 λεπτά. Ρίχνουμε τα μισά λουλούδια, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Σε μία κατσαρόλα έχουμε βάλει το ζωμό να βράζει και ξεκινάμε να τον ρίχνουμε κουτάλα κουτάλα μέσα στο ρύζι, πάντα σε αρκετή φωτιά. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια. Αφού έχουμε ρίξει όλο το ζωμό, ελέγχουμε τη γεύση για αλάτι και πιπέρι. Λίγα λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο, ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα υπόλοιπα λουλούδια. Μετά από 20 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τελειώνουμε, δένοντας με την παρμεζάνα και το φιλαδέλφια. Το σκεπάζουμε για 2 - 3 λεπτά να ξεκουραστεί και το σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

empty alt

Σολομός μαριναρισμένος στο φούρνο

Εντυπωσιακό και διαφορετικό πιάτο με υπέροχη γεύση.
empty alt

Ρέβες με σπανάκι και ντομάτες

Αυτές οι σαρκώδεις ρίζες μπορούν να κάνουν την έκπληξη στο τραπέζι.
empty alt

Χρωματιστά ζελεδάκια φρούτων

Αυτά τα ζελεδάκια θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!
empty alt

Φασολάδα με μύδια

Μία εναλλακτική πρόταση για την αγαπημένη σε όλους φασολάδα.
empty alt

Spaghetti με χταπόδι στο φούρνο

Κάντε την κουζίνα σας να μυρίζει θάλασσα. Αγαπημένο ελληνικό πιάτο, ζυμαρικά με χταποδάκι στο φούρνο.
empty alt

Ζελέ με φράουλες και σαντιγί

Τι γυρεύει η φράουλα μέσα σε μια θάλασσα από ζελέ: την απόλαυση! 
empty alt

Σάλτσα καυτερή

Ιδανική για εσάς που λατρεύετε τις πικάντικες γεύσεις.
empty alt

Μακαρόνια με πατάτες και μαϊντανό

Ένα πιάτο ζυμαρικών εύκολο, οικονομικό και πεντανόστιμο. 
Back To Top