Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Τα πιο γευστιά "λουλούδια" στο πιάτο σας με το πάντα  αγαπημένο ριζότο.

Υλικά:

400 γρ. ρύζι

5 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες

20 – 25 λουλούδια

50 γρ. ελαιόλαδο και 100 γρ. για να τηγανίσουμε τα κολοκυθάκια

1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδο

½ ποτήρι λευκό κρασί

150 γ. παρμεζάνα τριμμένη

100 γρ. τυρί φιλαδέλφια

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα φαρδύ τηγάνι, τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κρατάμε στη ζέστη. Παίρνουμε τα λουλούδια και τα βάζουμε στο ίδιο τηγάνι, προσθέτοντας το σκόρδο και σκεπάζουμε για 2 – 3 λεπτά έως ότου να μαραθούν. Ξεσκεπάζουμε, ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να πιουν το νερό (5 λεπτά περίπου). Σε ένα άλλο τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε πολύ καλά. Ύστερα ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το τοστάρουμε για 3 – 4 λεπτά. Ρίχνουμε τα μισά λουλούδια, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Σε μία κατσαρόλα έχουμε βάλει το ζωμό να βράζει και ξεκινάμε να τον ρίχνουμε κουτάλα κουτάλα μέσα στο ρύζι, πάντα σε αρκετή φωτιά. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια. Αφού έχουμε ρίξει όλο το ζωμό, ελέγχουμε τη γεύση για αλάτι και πιπέρι. Λίγα λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο, ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα υπόλοιπα λουλούδια. Μετά από 20 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τελειώνουμε, δένοντας με την παρμεζάνα και το φιλαδέλφια. Το σκεπάζουμε για 2 - 3 λεπτά να ξεκουραστεί και το σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

empty alt

Η δική μου κοτόσουπα

Ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα με πλούσια και ξεχωριστή γεύση.
empty alt

Βελουτέ από ρεβίθια με γαρίδες και πράσα

Μία πρωτότυπη σούπα που σίγουρα θα αγαπήσετε.
empty alt

Spaghettoni με θαλασσινά

Εντυπωσικές παπαρδέλες με θαλασσινά και ξεχωριστή γεύση για κυρίως πιάτο.
empty alt

Ψαρονέφρι με σόγια και λευκό κρασί

Στο τελείωμα της συνταγής, σερβίρουμε με τριμμένα αμύγδαλα. 
empty alt

Τούρτα από μήλα με crumble από αμύγδαλο

Μπορεί κανείς να την ονομάσει και μηλόπιτα, ξεχωριστή συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
empty alt

Καλαμαράτα από θυμάρι με κρέμα από κουνουπίδι

Ανακατέψτε ποικίλες γεύσεις μαζί, όπως κουνουπίδι και σελινόριζα, μαζί με ζυμαρικά.
empty alt

Ροζ κους κους με μπρόκολο

Πανεύκολη συνταγή με κους κους που γίνεται ροζ!
empty alt

Σάλτσα κοκτέιλ

Χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε ψάρι, γαρίδες και αστακό.

Back To Top