Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Η έντονη γεύση του λεμονιού ισορροπεί αρμονικά με τα υλικά που «δένουν» το ρυζότο. 

Υλικά:

400 γρ. ρύζι arborio

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

Χυμό και το ζεστ λεπτοκομμένο από 1 λεμόνι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ ποτήρι λευκό κρασί

2 κ.σ. θυμάρι τριμμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε ελάχιστα. Σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού και μόλις εξατμιστούν ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό λαχανικών ζεστό μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο. Τελειώνουμε με λίγο ελαιόλαδο, το ζεστ από το λεμόνι και το θυμάρι. Σερβίρεται ζεστό.

empty alt

Λαζάνια με σπανάκι και τυρί

Μία εξαιρετική πρόταση για κυρίως γεύμα.
empty alt

Βελουτέ από αρακά

Τέλεια σούπα από αρακά, τρώγεται ζεστή και κρύα.
empty alt

Χωριάτικη πίτα με πατάτα και σπανάκι

Μία πίτα που φέρνει κοντά τις αγαπημένες μας γεύσεις
empty alt

Pizza muffins

Επιλέξτε να κάνετε τη διαφορά στα muffin με γεύση pizza
empty alt

Σουβλάκια από φρούτα με σοκολάτα

Μία πανέξυπνη και ταυτόχρονα θρεπτική πρόταση για παιδικό πάρτι. Το σίγουρο είναι ότι οι υπόλοιποι γονείς θα σας χειροκροτήσουν!
empty alt

Ψωμάκια με κουρκουμά και δεντρολίβανο

Ψωμάκια με πρωτότυπα υλικά και ακόμα πιο πρωτότυπη γεύση.
empty alt

Κοτόπουλο τηγανητό με ανανά

Εξωτική γεύση με κοτόπουλο και ανανά.
empty alt

Gomasio

Φτιάξτε το για να δώσετε μία έξτρα γεύση στις σαλάτες σας, το ρύζι και τις σούπες.
Back To Top