Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Η έντονη γεύση του λεμονιού ισορροπεί αρμονικά με τα υλικά που «δένουν» το ρυζότο. 

Υλικά:

400 γρ. ρύζι arborio

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

Χυμό και το ζεστ λεπτοκομμένο από 1 λεμόνι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ ποτήρι λευκό κρασί

2 κ.σ. θυμάρι τριμμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε ελάχιστα. Σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού και μόλις εξατμιστούν ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό λαχανικών ζεστό μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο. Τελειώνουμε με λίγο ελαιόλαδο, το ζεστ από το λεμόνι και το θυμάρι. Σερβίρεται ζεστό.

empty alt

Ερωτικές μπουκιές

Όταν το μέλι, το ανθόνερο και η καρυδόψυχα τυναντούν το σουσάμι.
empty alt

Ραβιόλια για ερωτευμένους

Γεμίστε τα με χαλούμι, κεφαλοτύρι και μυζήθρα. 
empty alt

Λουκουμάδες με κρεμμύδι και κολοκύθι

Ένα οικονομικό ορεκτικό στο τραπέζι σας ιδανικό για όλες τις εποχές του χρόνου.
empty alt

Σέλινο του κηπουρού

Ζυμαρικά σε ένα γευστικό και απολαυστικό πιάτο.
empty alt

Φακές με κάρυ

Πανεύκολο, γευστικό και χορταστικό πιάτο.
empty alt

Chicken pie

Κλείστε το νοστιμότατο κοτόπουλο μέσα σε δυο φύλλα κουρού.
empty alt

Αγκινάρες αλά πολίτα

Μια γευστική και υγειινή πρόταση για το καθημερινό τραπέζι.
empty alt

Σαρδέλες με λευκό κρασί

Έχω μια σαρδέλα, την καθαρίζω και τη ψήνω με λευκό κρασί!
Back To Top