Μέτρια   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Άκρως καλοκαιρινό, δροσερό και νόστιμο.

Υλικά:

350 γρ. ρύζι

½ κιλό πεπόνι πορτοκαλί κομμένο τετραγωνάκια

1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών

50 γρ. ελαιόλαδο

1 εσαλότ ψιλοκομμένο

1 ποτήρι λευκό κρασί

5 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

50 γρ. κρέμα γάλακτος

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το εσαλότ. Ύστερα ρίχνουμε μέσα το ρύζι και 300 γρ. πεπόνι. Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε να εξατμιστεί και ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Σε μία άλλη κατσαρόλα έχουμε βάλει το ζωμό να βράζει και ξεκινάμε να τον ρίχνουμε κουτάλα κουτάλα μέσα στο ρύζι, πάντα σε αρκετή φωτιά. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια. Τέσσερα λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο, ρίχνουμε τα υπόλοιπα 200 γρ. πεπόνι. Μετά από 20 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και δένουμε με την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα. Το σκεπάζουμε για 2 -3 λεπτά να ξεκουραστεί και σερβίρουμε με το φρέσκο βασιλικό.

empty alt

Κεφτεδάκια από ξιφία

Πρωτότυπα κεφτεδάκια.
empty alt

Κροκέτα κοτόπουλο

Η διαφορετική γεύση του κοτόπουλου αναδυκνύεται με αυτή τη συνταγή
empty alt

Κροκέτες κοτόπουλο

Το κοτόπουλο αλλάζει μορφή από τις κλασικές συνταγές και γίνεται ένα εντυπωσιακό ορεκτικό.
empty alt

Ρολάκια από μαρούλι με τυρί Gorgonzola και καρυδόψιχα

Διαφορετικά ντολμαδάκια με φύλλα μαρουλιού.
empty alt

Πέννες με pesto από φυστίκι

Μια συνταγή... pesto και έγινε.
empty alt

Spaghetti με λεμόνι

Απλό και εύκολο πιάτο με εντυπωσιακή δροσορή γεύση.
empty alt

Το δικό μας croque-monsieur

Η κλασική συνταγή πρωινού πειραγμένη και προσαρμοσμένη στα γούστα μας.
empty alt

Σάλτσα με πιπεριές

Για όσους έχουν λατρεία με τις πιπεριές αξίζει να τη φτιάξουν και να τη δοκιμάσουν!
Back To Top