Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Ριζότο με πεπόνι

0     

Ριζότο με πεπόνι

Βαθμός Δυσκολίας
  2
Μερίδες
  4
Ώρα μαγειρέματος
  5πμ-10πμ
ΑλάτιΒασιλικόςΕλαιόλαδοΕσαλότΖωμός λαχανικών

Υλικά

350 γρ. ρύζι

½ κιλό πεπόνι πορτοκαλί κομμένο τετραγωνάκια

1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών

50 γρ. ελαιόλαδο

1 εσαλότ ψιλοκομμένο

1 ποτήρι λευκό κρασί

5 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

50 γρ. κρέμα γάλακτος

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες

Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το εσαλότ. Ύστερα ρίχνουμε μέσα το ρύζι και 300 γρ. πεπόνι. Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε να εξατμιστεί και ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Σε μία άλλη κατσαρόλα έχουμε βάλει το ζωμό να βράζει και ξεκινάμε να τον ρίχνουμε κουτάλα κουτάλα μέσα στο ρύζι, πάντα σε αρκετή φωτιά. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια. Τέσσερα λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο, ρίχνουμε τα υπόλοιπα 200 γρ. πεπόνι. Μετά από 20 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και δένουμε με την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα. Το σκεπάζουμε για 2 -3 λεπτά να ξεκουραστεί και σερβίρουμε με το φρέσκο βασιλικό.